Aalst – Overlast in parktuin Schelfhout wordt aangepakt

caroline de meerleerAalst – Overlast in parktuin Schelfhout wordt aangepakt

Er komen vaste openings- en sluitingsuren in parktuin Schelfhout. Om de overlast voor de omwonenden te beperken sluit het park ook vroeger. Dat werd beslist op de gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Caroline De Meerleer (N-VA), die eerder ook al één van de trekkers was in het inperken van de overlast in het Koningin Astrid Park, vindt dit een grote stap voorwaarts. “Aangezien ik deze problematiek zeer goed ken, werd ik gecontacteerd met de vraag om toch nog een aanpassing te willen doen aan het laattijdige sluitingsuur in de zomermaanden.

Na overleg met alle betrokken stadsdiensten werd op de gemeenteraad een amendement goedgekeurd om de parktuin te sluiten om 20u45 ipv 21u45. Ik ben dan ook zeer tevreden met deze wijziging en hoop dat alle buurtbewoners nu terug op een rustige manier van een zomeravond zullen kunnen genieten.”

De laatste maanden was er veel overlast in het park tussen Zonnestraat en Sint-Kamielstraat. Ook ontstond er een drugsproblematiek. Gezien de densiteit van bebouwing rond dit park en bijgevolg de vele terrassen die op het sportplein uitgeven, moest de stad ingrijpen.

Het grootste probleem voor de buurtbewoners was dat de parktuin niet dagelijks werd afgesloten. Door het vastleggen van openings- en sluitingsuren en het aanstellen van een verantwoordelijke gebeurt dat nu wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here