Politie Gent blijft strijden tegen inbrekers

politie1Politie Gent blijft strijden tegen inbrekers

In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 april 2014 heeft de Gentse politie in totaal vier personen opgepakt: drie voor een inbraak in de Smidsestraat en één met twee bevelen tot gevangenneming. De drie verdachten van de inbraak werden opgepakt, verhoord en onmiddellijk gedagvaard voor de Correctionele Rechtbank in Gent. De vierde arrestant, een 33-jarige vrouw uit Gent, werd overgebracht naar de Nieuwe Wandeling.

Op maandag 28 april 2014 werd – tijdens een S.T.R.O.P.-actie – een geseind persoon gearresteerd. Tegen deze persoon, een 33-jarige vrouw uit Gent, liepen twee bevelen tot gevangenneming. De vrouw had nog twee gevangenisstraffen van 8 en 12 maanden open staan wegens verboden wapendracht en slagen en verwondingen. De vrouw werd overgebracht naar de Gentse strafinrichting in de Nieuwe Wandeling.

Dinsdagochtend 29 april 2014 rond 1.15 uur meldde een attente buurtbewoner van de Smidsestraat dat twee personen aan het inbreken waren in café ‘De Nachtvlucht’. Terwijl een derde persoon op de uitkijk stond, ontvreemdden de verdachten geld en drankwaren. De politie snelde ter plaatse en even later konden inspecteurs van het Team COPS (Community Oriented Policing Support) de verdachten in de onmiddellijke nabijheid van het café onderscheppen en arresteren. De drie verdachten werden overgebracht naar het Algemeen Politiecentrum Gent en verhoord. Ze ontkennen de feiten. De mannen, 29, 27 en 24 jaar, staan bij de politie bekend voor verschillende strafbare feiten.

De drie verdachten kregen na verhoor een dagvaarding mee van het Parket Oost-Vlaanderen (afdeling Gent). Zij zullen zich op 5 juni 2014 voor de Correctionele Rechtbank moeten verantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here