Officiële erkenning voor dogfrisbee-club Nieuwerkerken

dogfresbee

Vzw The Incredible Disccatchers is een vereniging van enthousiaste, gemotiveerde dogfrisbee-fanaten. Dogfrisbee is een hondensport waarbij de hond een door het baasje gesmeten frisbee uit de lucht vangt.

De vzw wil door middel van sport en spel de band tussen hond en baas op een positieve manier versterken. Sportiviteit dragen we hoog in het vaandel en afstraffen van de honden is uit den boze. Met deze gezonde visie in het achterhoofd en door veel te trainen zijn we er als club in geslaagd om verschillende prijzen weg te kapen op Belgisch Kampioenschap en Europees Kampioenschap. Enkelen slaagden er zelfs in om zich te plaatsen voor het WK.

Op wedstrijdniveau zijn er verschillende spelletjes die kunnen gespeeld worden. Sommige met één schijf die de hond dient terug te brengen, nadat de baas deze binnen een afgelijnd terrein geworpen heeft. Een andere belangrijke, spectaculaire discipline is de freestyle. Daarbij mag de baas gebruik maken van meerdere schijven en wordt een choreografie samengesteld, waarbij baas en hond tonen hoe ze op elkaar ingespeeld zijn.

Dogfrisbee is de leukste hondensport waarbij niets moet en (bijna) alles mag!

Gezien dogfrisbee de afgelopen jaren meer belangstelling kreeg van hondenvrienden, werd de noodzaak voor een meer gestructureerde aanpak steeds groter. Sinds kort hebben wij ons omgevormd tot vzw. Als kers op de taart zijn wij fier om als eerste dogfrisbee-club in België de officiële toestemming te hebben om op openbaar domein onze sport te beoefenen! Vanaf de lente van 2014 trainen we op het terrein in de Ankerstraat in Nieuwerkerken. Het terrein is eigendom van Stad Aalst en wordt ons – bij besluit van de Gemeenteraad – voor drie jaar ter beschikking gesteld. Mits gunstige evaluatie zal dit verlengd worden.

De opening zal plaatsvinden op woensdag 14 mei om 18.00 op het terrein in de Ankerstraat te Nieuwerkerken. Uiteraard met enkele demonstraties, bij een natje en een droogje in aanwezigheid van Ilse Uyttersprot, Schepen van Sport.
dogfresbee

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here