Kampioenschap Streetdance en Showdance van Dansliga

Fotograaf: Geert Bral

Fotograaf: Geert BralOp donderdag 1 mei komen uit heel Vlaanderen 724 deelnemers van 33 verschillende dansclubs en – scholen naar de gemeentelijke sporthal Berckhoven te Malle om deel te nemen aan het kampioenschap “Streetdance” en “Showdance” van Dansliga Sportfederatie vzw van wedstrijdseizoen 2013-2014.

Dansliga organiseert, verspreid over Vlaanderen, in sportjaar 2013-2014 tien nationale wedstrijden en twee kampioenschappen voor de disciplines streetdance (solo, duo, groepen), disco (solo, duo, groepen) en showdance (groepen). Alleen dansers die voldoende selecties behaald hebben tijdens de nationale wedstrijden, mogen deelnemen aan de kampioenschappen. Zowel solodansers, duodansers als groepen strijden om de kampioenstitel binnen hun categorie.

Het kampioenschap van aanstaande donderdag organiseert Dansliga i.s.m. Dance Studio Footloose uit Malle.

Strijden om de kampioenstitel

Jongeren vanaf acht jaar en volwassenen nemen het tegen elkaar op in de disciplines “Streetdance” en “Showdance”. In totaal zijn er 49 solodansers, 36 duo’s en 68 groepen die worden ingedeeld in categorieën op basis van leeftijd en niveau. De 5-koppige jury zal alle dansers professioneel beoordelen. Op het einde van de dag keren de kampioenen met een mooie trofee naar huis.

Dansstijlen

De dansstijlen die de deelnemers dansen zijn ondertussen gekend bij het grote publiek door tv-programma’s als “The Ultimate Dance Battle” en “So You Think You Can Dance”.

Streetdance omvat o.a. tutting, house, crip, crumping, waving, jacking, new style, popping, locking,… Streetdance wordt gedanst op onder andere R&B-muziek.

Een showdancenummer kan een combinatie zijn van verschillende dansstijlen zoals vb. jazz, modern, klassiek,… Als men gebruikt maakt van meerdere dansstijlen dan moeten deze mooi in elkaar overvloeien zodat de choreografie een dynamisch geheel vormt.

Dagindeling

De wedstrijd start om 9u30 en de laatste prijsuitreiking vindt plaats om 18u50. De solowedstrijden en duowedstrijden vinden plaats in de voormiddag, de groepen streetdance starten op de middag en in de late namiddag gaan de groepsdansen showdance door. De wedstrijd biedt aan iedereen de mogelijkheid om eens live een danswedstrijd bij te wonen. Toeschouwers zijn meer dan welkom en betalen €4 inkom, kinderen onder 8 jaar mogen gratis binnen.

Panathlonverklaring

Omstreeks 10u30 en 19u wordt de Panathlonverklaring, een belangrijk charter rond de rechten van het kind in de sport, kort toegelicht en worden alle aanwezige dansclubs/-scholen uitgenodigd om deze verklaring te ondertekenen. Dansliga vindt het immers belangrijk dat alle kinderen het recht hebben om sport te beoefenen, in een gezonde omgeving te leven, waardig behandeld te worden, getraind en begeleid te worden door competente mensen en zich te meten met kinderen van hetzelfde niveau in een aangepaste competitie.

Dansligadansers in de spotlights

Reeds verschillende wedstrijddansers uit het Dansligacircuit verschenen in tv-programma’s zoals “Belgiums Got Talent”, “Dit is dans”, “The Ultimate Dance Battle” en “So You Think You Can Dance”. Ook de pers toonde al vaak interesse, een overzicht vindt u op onze website.

Bedankt

Dansliga dankt alle dansers, lesgevers, toeschouwers, juryleden, medewerkers en de organiserende dansclubs/-scholen om er elke wedstrijd opnieuw een aangename en interessante wedstrijd van te maken. Dansliga kijkt alvast uit naar het volgende wedstrijdseizoen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here