12 jaar of niet, volmacht verplicht om ID-kaart af te halen

pasIs Kafka terug vragen sommige ouder zich af bij het afhalen van de ID-kaart voor zoon of dochter. Kan het allemaal niet wat gemakkelijker ?

Wij lezen een klein voorvalletje ter illustratie op Facebook: “Mijn dochter krijgt een brief om haar nieuwe ID-kaart op te halen. Ik ga erom in het Dienstencentrum en breng de Kids-ID mee die nog geldig is. Ik krijg de vraag of ik een volmacht heb? Wablieft? Ik denk bij mezelf: Ik als moeder van mijn eigen dochter moet een volmacht hebben om voor haar een nieuwe ID-kaart op te halen? Ik vraag beleefd of een volmacht echt nodig is, blabla. Ja, want ze is 12 jaar. Ik antwoord: Mevrouw, ze is nog geen 12 want ze verjaart pas overmorgen. Dus? Toch moet u een volmacht voorleggen. Allez! Ik ben haar moeder en heb haar kids-ID mee. Toch is een volmacht nodig. De chef komt erbij: ze is 12 jaar en dus is een volmacht nodig. Maar ze is GEEN 12 jaar!! Samengevat, 12 jaar of niet, een volmacht moet voorgelegd worden. Dat ze dat dan duidelijk vermelden, hé! En die leeftijd van 12 jaar speelt geen enkele rol, want mijn dochter wordt pas over 2 dagen 12 jaar! Het is het een of het ander!!”

Voor alle duidelijkheid, bij de aanvraag van een ID-Kaart moet de aanvrager ZELF de kaart eigenhandig naamtekenen. Bij de afhaling van deze kaart moet diezelfde aanvrager tekenen voor ontvangst (zelfs is het kind jonder dan 12 jaar). Indien de houder (het kind) niet aanwezig kan zijn, is een volmacht verplicht om de nieuwe ID-kaart in ontvangst te nemen, dit om misbruik met valse ID-kaarten te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here