Politie Gent blijft zorgen voor haar studenten

gent stadszichtPolitie Gent blijft zorgen voor haar studenten. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 april 2014 organiseerde de Gentse politie opnieuw een grootschalige actie in en rond de Overpoort. De eerste actie, begin april, bleef niet zonder resultaat. Er werden die dag zelf, en ook de dagen nadien, geen gauwdiefstallen gepleegd in de omgeving van de Overpoort. Ook aan het Sint-Pietersstation werd deze keer gecontroleerd. De actie was vooral gericht naar (gauw)diefstallen en diefstallen met geweld, maar ook naar de gewoonlijke vormen van overlast. Negen personen werden opgepakt. Daarnaast werden nog acht pv’s en GAS-boetes uitgeschreven.

De politie vindt dat hun studenten zorgeloos moeten kunnen genieten van een avondje uit en werkt daar dan ook hard aan. In het kader hiervan organiseerde de politie begin april een eerste grootschalige actie in de Overpoort gericht naar (gauw)diefstallen en diefstallen met geweld, maar ook naar alle vormen van overlast. De voorbije nacht werd de actie nog eens herhaald want er is blijvende aandacht nodig in de uitgaansbuurt.

Zowel politiemensen van de Lokale Recherchedienst, de Interventiedienst als van het Overlastteam en de Wijkdienst namen deel aan de actie. De politie wil hiermee benadrukken dat ze volop inzetten op de aanpak van de criminele overlast die de normale activiteiten van de studenten, de horeca-uitbaters en de bewoners in en rond de Overpoort ernstig kunnen verstoren.

Negen personen werden van hun vrijheid beroofd:

– 4 gekende gauwdieven die zich verdacht gedroegen

– 2 personen wegens illegaliteit

– 1 persoon wegens illegaliteit die ook geseind stond voor vier diefstallen

– 1 persoon die vrij was onder voorwaarden wegens schending van de voorwaarden

– 1 persoon wegens openbare dronkenschap

Daarnaast werden nog acht pv’s en GAS-boetes uitgeschreven voor wildplassen, inbreuken op het glasverbod en drugsbezit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here