Op 1 mei stappen de socialisten feestelijk en strijdbaar door Aalst

Niels De Rudder

Donderdag stappen de socialisten feestelijk en strijdbaar door de straten van Aalst. 1 MEI is de dag waarop socialisten samenkomen, feest vieren en betogen. Wereldwijd komen socialisten op de ‘dag van de arbeid’ op voor meer rechtvaardigheid, solidariteit, welvaart en vrede. De verwezenlijkingen uit het verleden worden in herinnering gebracht, de acties voor de toekomst worden aangekondigd.

Vanaf 10u ‘s morgens kleurt de socialistische familie in Aalst de Houtmarkt rood. Met infostanden, kinderanimatie, barbecue en optredens maken we van de dag van de arbeid een feest. Erwin Callebaut zal namens het ABVV, de socialistische vakbond, de feestvierders toespreken; Dirk Van der Maelen doet dat namens sp.a, de socialistische partij.

1 mei 2014 wordt dit jaar voor sp.a een meer dan bijzondere dag. Niet alleen zitten we in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 25 mei, maar we hebben ook een woelige politieke periode achter de rug.

Het trommelkorps Bert Van Hoorick trekt naar jaarlijkse gewoonte de 1 mei stoet, met in hun kielzog de sp.a militanten, gevolgd door Vakbond en Mutualiteit. Samen dragen wij die dag de socialistische waarden en principes fier uit. ‘Sociale welvaart’ voor iedereen, dat is niet enkel de inzet voor deze verkiezingen maar omschrijft tevens in twee woorden kort en krachtig waar socialisten voor staan.

sp.a Aalst koos dit jaar 1 mei uit om hun nieuw partijsecretariaat feestelijk te openen. In het socialistisch Huis aan de Houtmarkt zal, zoals in een ver verleden, iedereen in het partijlokaal op de tweede verdieping terecht kunnen met vragen, opmerkingen of problemen. Het wordt een aanspreek- en contactpunt tussen de mandatarissen, onze kandidaten, de leden en de Aalstenaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here