Het KAZ laat oudleerlingen infoavond verzorgen

kaz Zelzate

kaz ZelzateOp het Koninklijk Atheneum van Zelzate willen ze aan alle leerlingen de kans bieden op een succesvolle loopbaan na het secundair onderwijs. Daarom streeft het SOHO-team (Secundair Onderwijs – Hoger Onderwijs), samen met heel het leerkrachtenteam, naar een betere begeleiding van leerlingen bij hun latere studie- of jobkeuze. Aan de hand van verschillende activiteiten krijgen leerlingen belangrijke informatie, die ze op eigen houtje niet zo eenvoudig zouden kunnen vergaren. Zoals bijvoorbeeld op de infoavond met oudleerlingen, die op vrijdag 25 april doorging op het KAZ.

Al voor de tweede keer organiseerde het SOHO-team van het KAZ een infoavond waarop oudleerlingen van de huidige 5de, 6de en 7de jaars een handje hielpen bij hun toekomstige studie- en werkkeuze. De oudleerlingen, die een breed aanbod van opleidingen vertegenwoordigden, kregen een plaatsje toegewezen in de mediatheek, waar ze de geïnteresseerden opwachtten. De leerlingen konden bij hen gerichte info krijgen of specifieke vragen stellen over bepaalde richtingen of jobs. De oudleerlingen brachten ook hun cursussen mee, die de 5de, 6de en 7de jaars mochten inkijken. De ouders van de leerlingen waren eveneens uitgenodigd op deze avond en voor hen werd zelfs nog een extraatje voorzien. Zijn konden een infosessie volgen over leerkrediet in het hoger onderwijs.

De opkomst was groot en voor de oudleerlingen was het ook een ideaal moment om bij te praten, onderling, maar ook met hun oude leerkrachten. Kortom, een gezellige en boeiende avond die opnieuw aantoonde dat deze activiteit een succesformule is! Op naar de derde editie!

ka.zelzate@g-o.be
www.go-zelzate.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here