Proximus, Base en Mobile Vikings krijgen 4G op iPhone

4g proximus Iphone

4g proximus IphoneSinds gisteren kunnen klanten van Proximus en Base nu eindelijk ook het netwerk 4G op iPhone gebruiken. Hiervoor hadden enkel de Mobistar klanten toegang tot dit netwerk. De reden waarom Apple de andere aanbieders blokkeerde was dat Mobistar een officiële partner van het bedrijf was. Hierdoor vielen Proximus en Base en dus ook de virtuele providers van Proximus of Base, zoals Mobile Vikings uit de boot.

Onlangs oordeelde de rechtbank dat dit onwettelijk is. Hierdoor is Apple op zijn stappen teruggekomen en zijn kanalen opengezet voor de andere providers. Ook waren er verschillende consumenten die de Iphone van Apple aan de kant lieten liggen en kozen voor een Android (operating system) dat werkt onder Linux.

Het originele idee achter Android was het ontwikkelen van een besturingssysteem voor camera’s met een ingebouwde ondersteuning voor cloud-mogelijkheden. Android wordt nu voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets. In tegenstelling tot de Apple App Store voor iOS is het ontwikkelaars die hun applicaties aanbieden via Google Play toegestaan om ook hierbuiten deze software aan te bieden. Dit maakt Android gebruiksvriendelijker dan zijn concurrenten.

Proximus zou naar het blijkt nu ook een overeenkomst met Apple hebben gesloten en vanaf deze zomer in de verschillende Belgacom-verkooppunten ook iPhones aanbieden.

Lees ook “Gratis bellen en mobiel internet voor wie het handig aanpakt

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here