Herzele wil de Burcht opwaarderen, LEEF! stelt andere prioriteiten

herzeleHerzele wil de Burcht opwaarderen, LEEF! stelt andere prioriteiten.

“LEEF!-raadslid Filip De Bodt was wegens beroepsbezigheden verhinderd om de gemeenteraad van Herzele woensdag ll. bij te wonen. Toch wensen wij graag een opmerking te maken rond het onderzoek naar het idee om de Burcht opnieuw op te bouwen.

Onderzoeken kan geen kwaad, maar LEEF! vindt wel dat er andere prioriteiten zijn. Wij hopen dat het onderzoek Herzele niets kost en wij zijn er tegen om de Burcht als budgettaire prioriteit te beschouwen.

Herzele slaat de prijzen op van de rusthuizen, van de maaltijden in het OCMW. We sluiten een school en we verhogen de retributies voor de inwoners. Het personeel heeft geen ruimte om projecten uit te werken omdat een aantal diensten onderbemand zijn en het budget staat onder het vriespunt.

Wij kampen met ene ernstige woonproblematiek (te weinig sociale woningen). Er is geen geld voor natuur, er moeten fietspaden komen…en op dat moment gaan we na de uit de pan swingende kosten voor de renovatie van de Wattenfabriek een nieuw prestigeproject lanceren? LEEF! vindt dit totaal asociaal en onrealistisch. Het wordt tijd dat politici hun centen in de mensen stoppen in plaats van in bakstenen. Overigens vinden wij een ruïne best wel mooi. Het is een teken van de wonden van het verleden”, aldus LEEF!-raadslid Filip De Bodt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here