Prijsdaling van afvaltarieven komt er niet in Kasterlee

afvalVerlaagde afvaltarieven worden niet verrekend naar de burger zegt Yoleen Van Camp. De intergemeentelijke afvalbeheerder, IOK, liet in haar jaarverslag weten dat het de tarieven voor afval verlaagt met dik 7%. Bovendien maakt de organisatie zich sterk dat de tarifering gehandhaafd kan blijven voor de komende beleidsperiode, waardoor geen indexering moet worden toegepast. Daardoor zullen de tarieven in het totaal met ongeveer 15% dalen tijdens deze legislatuur.

 

 

 

yoleenN-VA Kasterlee wilde weten wanneer die korting naar de burger verrekend wordt. “De tarieven voor afvalbeheer zijn de laatste jaren hoog en stijgen alleen maar, terwijl IOK voldoende reserves heeft. Zodra IOK prijsverlaging doorvoert, moeten de tarieven voor de inwoners ook verlaagd worden”, aldus Yoleen Van Camp (N-VA).

Het gemeentebestuur deelt deze mening echter niet en is niet van plan om de prijsdaling bij zijn inwoners in rekening te brengen. “De prijzen dekken de reële kosten momenteel niet, terwijl we willen streven naar een kostendekking van minstens 60%. Het “de vervuiler betaalt” principe wordt daarbij gehanteerd en zo lang we die grens niet hebben bereikt, zakken de prijzen niet”, liet burgemeester Ward Kennes (CD&V) weten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here