N-VA Kasterlee heeft vraagtekens bij oplossing voor Ark van Noë

kasterleeNog altijd wachten op oplossing voor Ark van Noë. Of het dagrecreatiecentrum “de Ark van Noë” in Lichtaart de deuren deze zomer opent of niet, blijft nog altijd een groot vraagteken. De procedure naar een geschikte projectontwikkelaar loopt nog. N-VA Kasterlee vroeg een stand van zaken tijdens de gemeenteraad jongstleden. Tim Vanneste (N-VA): “De zomer staat voor de deur en heel wat mensen vragen zich af of ze tijdens hun vakantiedagen kunnen afzakken naar de Ark van Noë. Het wordt stilaan tijd om daarin duidelijkheid te scheppen.”

De bevoegde schepen repliceerde dat de procedure nog steeds lopend is en dat er in tussentijd niets ondernomen wordt. “We hebben de procedure om een projectontwikkelaar aan te trekken voltrokken zoals we hadden vooropgesteld. Er is momenteel nog één kandidaat in de running en die krijgt nog tot 31 mei om de plannen bij te sturen. Vooral het financieel plan moest aangepast worden. We moeten wachten tot de procedure doorlopen is en de kandidaat alle kansen geven”, licht de schepen toe.

N-VA Kasterlee plaatst vraagtekens bij de planning. “Als we nog moeten wachten tot eind mei voor er over deze ene kandidaat een beslissing uit de bus komt, missen we de zomerstart. Zelfs als de projectontwikkelaar aan de vereisten voldoet, is het niet zeker dat die deze zomer al meteen de Ark kan uitbaten. We hopen natuurlijk van wel maar zouden het veiliger vinden om in deze overgangsfase opnieuw een tijdelijke uitbater in te schakelen, om de continuïteit van de Ark niet in het gedrang te brengen”, aldus Vanneste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here