N-VA Lebbeke wil een parkeerkaart voor zorgverstrekkers

carin Meert

carin MeertN-VA Lebbeke wil een parkeerkaart voor zorgverstrekkers. Uit een rondvraag bleek dat er vraag is naar een parkeerkaart voor zorgverstrekkers. Specifiek aan artsen, thuisverpleegkundigen, kinesisten en diensten in de thuiszorg , zodat ze tijdens hun huisbezoeken onbeperkt kunnen parkeren binnen de blauwe zone.

“Zorgverstrekkers vergeten al eens door hun drukke agenda hun parkeerschijf tijdig te verzetten. Ze gaan immers van deur tot deur, soms blauwe zone en soms niet. Ze krijgen ook al eens een dringende oproep en op zulke momenten is het belangrijker dat zich op de kerntaak kunnen concentreren, namelijk: de zorg voor de patiënt.” zegt carin Meert.

“Blauwe zones komen als paddenstoelen uit de grond. Het zal voor de zorgverstrekker veel gemakkelijker zijn als ze zich enkel moeten concentreren op een goede zorg voor de zorgvrager , ipv met de blauwe zones. Het kan toch niet de bedoeling zijn om zorgverstrekkers die instaan voor de zorg van onze medemens, te bestraffen met boetes.”

Een speciale parkeerkaart voor zorgverstrekkers zou enkel gebruikt mogen worden tijdens de beroepswerkzaamheden, in casu huisbezoeken. Men vraagt dan ook respect en eerlijkheid van de zorgverleners, het is niet zo dat de kaart een vrijgeleide mag zijn, aldus Carin Meert, gemeenteraadslid N-VA Lebbeke

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here