PUPPY-PARTY bij hondenschool PoHo te Hofstade

hondenschool poho

hondenschool pohoPUPPY-PARTY bij hondenschool PoHo te Hofstade. De hondenschool PoHo (Hofstade) organiseerde voor de eerste keer een informatieavond en dit in samenwerking met dierenarts Isabel Janssens.

Iedereen die van plan is een pup aan te schaffen of er net eentje heeft besteld moest zich vooraf wel inschrijven. Een 60 tal personen waren aanwezig en waren na afloop zeer tevreden over de verkregen informatie die ging over :

* Het belang van goede hondenvoeding.

* Het belang van de verschillende vaccinaties.

* Wat is ontwormen en ontvlooien en hoe vaak ?

* Preventie tandproblemen en tandverzorging.

* Voor- en nadelen van sterilisatie en castratie ?

* Kinderen en honden, hoe met elkaar leren omgaan ?

* Opvoeding en socialisatieperiode ?

Als hondenschool vinden wij het onze taak om de mensen correct en grondig te informeren zegt Joke DE SWAEF. Tevens geven wij iedereen de raad om een hondje aan te kopen bij een degelijke fokker en niet hals over kop op een regenachtige zondagnamiddag uit pure verveling eens naar de dierenwinkel te gaan en met eentje naar huis te komen “die oh zo zielig naar me keek”.

Dat zijn verhalen die wij spijtig genoeg vaak horen met alle gevolgen van dien. (medische implicaties inbegrepen) , aldus Joke DE SWAEF.

De gouden raad : koop nooit een pupje bij een “foute fokker” en informeer je eerst, dit zal je later veel verdriet en spijt besparen zegt het PoHo team uit Hofstade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here