Politie Gent vat vier inbrekers op heterdaad

politie1Politie Gent vat vier inbrekers op heterdaad. De voorbije dagen heeft de Gentse politie vier mannen opgepakt, twee voor een inbraak in de Wittemolenstraat op vrijdag 18 april 2014 en twee anderen voor een inbraak in Dagmaalhof op maandag 21 april 2014. De politie was telkens snel ter plaatse na een melding door alerte buurtbewoners.

Vrijdagnamiddag 18 april 2014 rond 16.30 uur meldde een buurtbewoner van de Wittemolenstraat dat er twee personen aan het inbreken waren bij een buurman. De politie snelde ter plaatse en omsingelde de woning. Toen de twee daders enige tijd later de woning verlieten, konden inspecteurs van het Team COPS (Community Oriented Policing Support) hen op heterdaad betrappen met de buit in hun handen. Het ging om een 37-jarige Fransman die reeds bekend was voor bezit van wapens en zware diefstal en een 27-jarige Algerijn die al bekend was voor illegaliteit. Beiden werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden wegens diefstal met braak.

Op paasmaandag 21 april 2014 moesten inspecteurs van de Interventiedienst en het Team COPS op zoek naar inbrekers die zich verstopt hadden in een tuin in Dagmaalhof. Rond 1 uur ‘s nachts merkte een buurtbewoner een verdacht voertuig op in de straat. Vier personen stapten uit, liepen rond de woningen en voelden aan de deuren van geparkeerde voertuigen. De buurtbewoner verwittigde meteen de politie. De verdachten braken intussen binnen in een woning. Zij werden daar opgeschrikt door de bewoner die wakker was geworden door het lawaai. Toen de inspecteurs van de Interventiedienst en het Team COPS aankwamen sloegen de verdachten net op de vlucht. Een van hen kon vrijwel onmiddellijk overmeesterd worden. Na een achtervolging en een zoektocht in de tuinen in de buurt werd een andere verdachte aangetroffen in een boom. Die verzette zich bij zijn aanhouding waarbij twee inspecteurs lichtgewond raakten. Ook het voertuig van de verdachten werd in de buurt aangetroffen en getakeld met het oog op sporenonderzoek. De verdachten zijn een 21-jarige man met de Franse nationaliteit en een 18-jarige man met de Algerijnse nationaliteit. Ze hebben uiteindelijk de kans niet gekregen om iets te stelen. Beide verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hen heeft aangehouden. De twee andere verdachten worden opgespoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here