Rode Kruis geeft 5 voetballen weg gesigneerd door de Rode Duivels

rode kruis
Michel Dumont van het Rode Kruis met vrijwilligers Dieter & Tom van Rode Kruis afdeling Mechelen

rode kruis
Michel Dumont van het Rode Kruis met vrijwilligers Dieter & Tom van Rode Kruis afdeling Mechelen
Jommeke opent de jacht op de Rode Duivels voetbal tijdens de Rode Kruisstickerverkoop 2014. Het Rode Kruis geeft 750 voetballen weg waarvan 5 gesigneerd door de Rode Duivels.

Vandaag gaf voorzitter van de Belgische Voetbalbond François De Keersmaecker de aftrap van de veertiendaagse van het Rode Kruis. Vanaf morgen, donderdag 24 april, zullen opnieuw duizenden vrijwilligers dagelijks op pad zijn om de nieuwe sticker aan te bieden. Elk jaar opnieuw slaagt Rode Kruis-Vlaanderen er in om met een originele stickeractie het broodnodige geld te verzamelen om hun dagelijkse werking te garanderen. Voor deze editie speelt stripheld Jommeke de hoofdrol in het allereerste stickerstripverhaal dat je kan leiden naar één van de unieke, door de Rode Duivels gesigneerde, voetballen.

Op de pleinen van Racing Mechelen gaf François De Keersmaecker vandaag, letterlijk en figuurlijk, de aftrap van de veertiendaagse. Hij kocht meteen de eerste sticker en vertelt waarom hij het Rode Kruis wil steunen: “Ik ben erg blij dat we nogmaals kunnen samenwerken met het Rode Kruis. Sinds de campagne ‘Voetbalclub met een Hart’ hebben we een uitstekende samenwerking. De vrijwilligers van het Rode Kruis leveren fantastisch werk en ik kom dan ook met plezier de eerste sticker kopen om hen te steunen.”

Waarom is je steun zo belangrijk?
Ook de opbrengst van deze 54e stickerverkoop gaat integraal naar de 250 lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen en is voor hen de belangrijkste bron van inkomsten. Met die opbrengst kunnen de afdelingen elke dag opnieuw mensen helpen. Ze financieren er hun dagelijkse werking mee zoals het aankopen van nieuw materiaal en het geven van opleidingen. De vrijwilligers zelf werken weliswaar gratis maar ze krijgen een uitgebreide opleiding en volgen regelmatig bijscholingen.

jommekeWat moet je doen?
Net zoals de andere jaren moet je eerst een sticker kopen waardoor je de Rode Kruisvrijwilligers steunt, die al 150 jaar lang, altijd en overal mensen helpen. Je komt de Rode Kruisvrijwilligers zoals andere jaren ook tegen op verschillende locatie, zoals kruispunten, in Vlaanderen. Koop je een sticker dan kan je meedoen aan de jaarlijkse tombola waarmee je tal van leuke prijzen kan winnen, zoals een droomkeuken, droomreizen of een avondje cinema met vrienden.

Daarnaast organiseert het Rode Kruis dit jaar op vijf plaatsen in het Vlaamse land ook een ontmoeting met Jommeke. Jommeke zal er telkens 150 voetballen uitdelen waarvan één gesigneerd is door de Rode Duivels. Gewapend met je Rode Kruissticker kan je op volgende plaatsen en dagen proberen op de zo begeerde gesigneerde voetbal beslag te leggen:

Maandag 28 april: Leuven, Martelarenplein om 16u.
Dinsdag 29 april: Antwerpen, Theaterplein om 16u.
Woensdag 30 april: Gent, Woodrow Wilsonplein om 16u.
Vrijdag 2 mei: Kortrijk, Veemarkt om 16u.
Zaterdag 3 mei: Hasselt, Grote Markt 16u.

Meer info op www.rodekruis.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here