Springt Ilse Uyttersprot in het diepe zonder te kunnen zwemmen?

zwembad aalst

zwembad aalstSpringt Ilse Uyttersprot (CD&V) in het diepe zonder te kunnen zwemmen? Onverwachte communicatie over mogelijke uitbreiding stedelijk zwembad roept vraagtekens op.

De Aalsterse Open Vld-gemeenteraadsleden waren afgelopen maand aangenaam verrast toen leden van de pers vroegen naar hun standpunt over het onderzoek naar een mogelijke uitbreiding van het Stedelijk zwembad. Blijkbaar zou bevoegd schepen Ilse Uyttersprot hiertoe de opdracht hebben gegeven. “Open VLD juicht een uitbreiding van het stedelijk zwembad alleen maar toe. Open Vld is daar de voorbije legislaturen steeds een felle pleitbezorger van geweest. We stellen immers vast dat Aalst naast het baanzwembad geen recreatief zwemmen kan aanbieden waardoor veel Aalstenaars moeten uitwijken naar Dendermonde en Ninove. Er moet dus iets gebeuren. Alleen, het feit dat dit nu volkomen onverwacht uit de lucht komt vallen, doet ons eerder denken aan een verkiezingsstunt dan aan een echte beleidsbeslissing”, aldus Bart Van den Neste, Open Vld-gemeenteraadslid.

De problematiek is intussen al een tijdje gekend: in Aalst kan men niet aan recreatief zwemmen doen. Heel wat mensen zoeken daarom de zwembaden van Dendermonde of Ninove op. Diegenen die wel nog gebruik maken van het stedelijk zwembad, zien zichzelf geplaatst voor een overvol zwembad waardoor noch de recreatieve zwemmers, noch de meer sportievelingen op een kwalitatieve manier aan hun trekken komen. “Dit zijn toestanden een centrumstad zoals Aalst onwaardig.

Een stad zoals Aalst moet kunnen beschikken over een zweminfrastructuur waar zowel recreanten als echte sportzwemmers hun gading kunnen vinden. Dit kan enkel door de bestaande infrastructuur uit te breiden. Voor Open Vld kan dit het best en het snelst gerealiseerd worden via een doordachte samenwerking met de private sector. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat onze stad voldoende potentieel heeft om hiervoor private partners te vinden. De voorbije jaren werd deze piste vurig bepleit door toenmalig Open Vld-schepen van Financiën Serge Grysolle. Jammer genoeg met weinig gehoor bij de toenmalig bevoegde beleidsverantwoordelijken, zoals mevrouw Uyttersprot. Bovendien werd in de vorige legislatuur, toen CD&V de bevoegde schepenen van Sport en Ruimtelijke Ordening leverde, de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor de herinrichting van het zwembadpark niet verder gezet, maar werd de herbestemming van het zwembadpark een onderdeel van het Masterplan Aelbrechtlaan. Een Masterplan dat tot vandaag net als zovele andere dingen in de koelkast is terecht gekomen en waardoor kostbare tijd verloren gaat”, stelt fractieleider Jean-Jacques De Gucht.

“Om die reden is het dan ook raar dat dit proefballonnetje nu opgelaten wordt. Navraag bij andere politieke partijen, zowel meerderheid als oppositie, leert dat iedereen door deze communicatie verrast is. Bovendien is ook niemand bij het autonoom gemeentebedrijf Sport AG op de hoogte van deze plannen. En als klap op de vuurpijl heeft mevrouw Uyttersport een uitbreiding van het zwembad niet opgenomen in haar meerjarenplan. Waarover zijn we dan bezig? Over beleid of over aankondigingspolitiek in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei?”, aldus Bart Van den Neste.

“Open VLD wil hierover duidelijkheid hebben. Om die reden zal ik de schepen interpelleren tijdens de gemeenteraad van dinsdag 29 april e.k.. Onze fractie verwacht in dit dossier wel degelijk een heldere beslissing van deze meerderheid. Dit is immers een item dat enorm leeft bij de Aalstenaars en dat vele politieke partijen in hun verkiezingsprogramma hebben opgenomen. Laat dit dus geen loze belofte worden of een item om enkel in campagnetijden mee in the picture te komen”, besluit Bart Van den Neste.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here