Verhuis hondenschool Lichtaart on hold

yoleenVerhuis hondenschool Lichtaart on hold

De kantine van hondenclub de Hukkelbergse Hondenvrienden (HBHV) in Lichtaart staat zonevreemd en moet op termijn verhuizen naar recreatiegebied.
Een geschikt terrein werd gevonden in de Dressenstraat, waar voetbalploeg de Molenkring voorheen gevestigd was. De hondenclub toonde zich bereid om te verhuizen en diende een subsidie-aanvraag infrastructuur in maar die wordt voorlopig niet toegekend.

Yoleen Van Camp (N-VA Kasterlee) is hierover niet te spreken: “De HBHV doet alle moeite van de wereld om haar activiteit te verleggen naar recreatiezone en wordt daarin nu niet gesteund door de gemeente. Onbegrijpelijk. Met 300 leden is het thans een belangrijke vereniging in onze gemeente en de gemeente heeft er alle baat bij om de zone-indeling te respecteren. De club zocht zelf actief naar een architect en aannemer en stippelde een plan uit om de verhuis mogelijk te maken. Nu alle voorbereidingen getroffen zijn, trekt het gemeentebestuur plots haar steun in. Dat is ongehoord.”

Schepen van sport Walter Van Baelen (CD&V) relativeert: “De budgetten liggen vast en het is zo dat we hadden ingecalculeerd dat er 4 verenigingen een subsidie-aanvraag zouden indienen. De hondenclub is de vijfde in het rijtje en valt nu uit de boot maar we bekijken welke oplossingen we op termijn kunnen vinden. We hebben nooit steun beloofd , trouwens. Er liepen en lopen nog steeds gesprekken en we houden alle pistes nog open.”

Van Camp vindt dat de gemeente dan op zijn minst de kosten van de vertraging op zich mag nemen, namelijk de tijdelijke dubbele huurprijs van de huidige locatie in de Hukkelbergen en het toekomstige terrein in de Dressenstraat. “Verder stel ik me vragen bij de transparantie van de subsidiëring. Het gemeentebestuur beweert enerzijds dat er al 4 verenigingen de infrastructuursubsidie aanvroegen maar geeft tegelijkertijd toe dat ze niet alle 4 een dossier hebben ingediend, terwijl dat het criterium zou zijn voor de chronologische toekenning van de subsidies. Bovendien moet het mogelijk zijn om met budgetten te schuiven zodat verenigingen die zich willen ontwikkelen en willen meewerken aan zoneregularisatie snel geholpen worden”, stelt Van Camp en ze gaat verder: “Daarboven hebben verenigingen recht op duidelijke informatie zodat ze weten waaraan ze toe zijn. Het wordt tijd dat de gemeente klare koffie schenkt aan de HBHV!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here