Dilbeeks burgemeester koopt eerste sticker Rode Kruis 14-daagse

paul van den bosch

paul van den bosch
Ieder jaar omstreeks deze periode is er de veertiendaagse van het Rode kruis Vlaanderen. Gedurende een periode van twee weken, trekken in heel Vlaanderen Rode Kruis-vrijwilligers de straat op om een sticker te verkopen. Voor vele afdelingen is dit een belangrijke bron van inkomsten. Ook voor onze afdeling zijn deze inkomsten broodnodig zegt Paul Van Den Bosch voorzitter van het rode kruis uit Dilbeek.

In 2013 zijn we erin geslaagd om 950 stickers te verkopen, waardoor we 4.607,50 euro inkomsten hadden. Dit jaar willen we minstens even goed doen. En dat kan:
• onze afdeling telt 40 vrijwilligers (Bloed, Uitleendienst, Hulpdienst, Vorming…);
• één pakje stickers bevat 10 stickers en brengt dus 50 euro op;
• als iedere vrijwilliger één pak verkoopt (aan familie, vrienden, buren, op het werk…) levert ons dit al een resultaat op van 2.000 euro;
• ook de verkoop in winkels en op straat levert ons een mooi bedrag op
Vandaag zijn al een aantal Dilbeekse Rode Kruisvrijwilligers naar het gemeentehuis getrokken. Net voor aanvang van de gemeenteraad wisten ze burgemeester Segers te strikken om naar jaarlijkse gewoonte de eerste sticker te kopen. De rest van de bevolking moet nog wachten tot donderdag 15u om de sticker met Jommeke en zijn vrienden aan te kopen.

Dit kan donderdagnamiddag op het kruispunt van de Baron De Vironlaan en de Ninoofsesteenweg. De rest van de week kan je hen nog vinden aan de verschillende grote winkels die Dilbeek rijk is. Voor mensen die de vrijwilligers niet zouden tegenkomen kan je altijd een storting doen op het rekeningnummer van het Rode Kruis van Dilbeek BE 75 0015 1613 4551 vanaf 40€ is deze storting fiscaal aftrekbaar.

Vergeten we vooral niet te melden dat aanstaande zondag de hoppeschuur van het Huisje Mostinckx te Bodegem open gehouden wordt door het Rode Kruis en dat je daar voor 5€ nog steeds de sticker kan aankopen. Ook zal er een demonstratie zijn van reanimatie en defribilatie met en zonder AED (Automatische Externe Defibrillator). Die toestellen beginnen meer en meer op te duiken op openbare plaatsen en waar veel volk komt.

Omstreeks 16.30u worden de brevetten uitgereikt door de burgemeester aan de cursisten die in februari en maart de cursus EHBO en Helper gevolgd hebben en slaagden in het examen. Iedereen die wil kennis maken met Het Rode Kruis is dus zondag van harte welkom in Bodegem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here