Tanja Dexters bepaalt het tempo van de Wings For Life lopers

tanja dexters

tanja dextersVanavond in Café Corsari maakten Freek & Thomas de chauffeur bekend van de Wings For Life Catcher Car. Op 4 mei zal Tanja Dexters het tempo van de duizenden Wings For Life lopers bepalen.

In Ieper start op zondag 4 mei de Wings For Life World Run. Verspreid over de 6 continenten wordt die dag simultaan gelopen voor het goede doel. Het concept van de Wings For Life World Run is een première, niet alleen voor loopwedstrijden, maar ook voor alle andere sporten. Lopers vespreidt over verschillende locaties nemen het tegen elkaar op waarbij de eindmeet hen inhaalt. Er is namelijk geen traditionele eindmeet, maar de finishlijn wordt bepaald door de ravissante Tanja Dexters in haar Catcher Car.

Een half uur nadat de lopers gestart zijn, zal de catcher car hetzelfde parcours volgen en steeds versnellen. Van zodra de auto de loper inhaalt, eindigt de run voor de loper. Na 1u10min passeert de wagen het 10km-punt, na 1u48min dat van de 20km en zo gaat het steeds harder.

In België wordt de auto bestuurd door Tanja Dexters. Haar rol als chauffeur is cruciaal want zij moet op identiek dezelfde snelheid de auto besturen als de andere chauffeurs op de verschillende locaties. De auto beschikt over een tracking systeem die de tijd en de locatie aangeeft. De lopers blijven aan de rechterkant van de auto lopen en wanneer Tanja een loper voorbij rijdt, ligt die persoon uit de wedstrijd. Tanja start aan 15 km/uur versnelt overal ter wereld aan gelijke snelheid tot ongeveer 35 km per uur. Je bepaalt met andere woorden zelf hoe traag of snel je loopt en hoeveel inspanning je wilt leveren om Tanja in haar finishwagen voor te blijven. De laatste loper die ingehaald wordt, is de Wings For Life World Run kampioen. Tanja: “ik vind het best wel spannend want ik moet hetzelfde tempo aanhouden als bijvoorbeeld de chauffeur in Florida en Taiwan.”

Inschrijven kan nog tot 27 april via de website wingsforlifeworldrun.com/nl. Waar wacht je nog op?

Het concept is origineel, het parcours is historisch én het hele gebeuren wordt gefilmd en is live te volgen op de digitale zenders Sporting Telenet en VOOfoot. Daarnaast draag je je steentje bij in het onderzoek naar een remedie voor ruggenmergletsel.

Bij deze world run is deelnemen eigenlijk belangrijker dan winnen, want de integrale opbrengst van deze wedstrijd gaat naar de non-profit organisatie Wings For Life Spinal Cord Research Foundation. Wereldwijd zijn er meer dan 3 miljoen mensen met een ruggenmergletsel en elk jaar komen er 130.000 patiënten bij. De belangrijkste oorzaken van dwarslaesie zijn: 50% verkeersongevallen, 25% valt, 16% anderen (bijvoorbeeld mishandeling), 9% sport. Volgens Wings for Life is het slechts een kwestie van tijd voor een middel wordt gevonden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here