Dierenmishandeling kent geen grenzen

dierenmishandeling

dierenmishandelingDierenmishandeling kent geen grenzen. Bruut geweld en slachtpartij onder Roemeense honden in particuliere opvang.

Op 21 maart 2014 zijn 90 honden die in een privé opvang zaten in Roemenië (Boekarest) op brute wijze uit hun hokken gehaald door hondenvangers en naar het gemeentelijk asiel (lees: dodingscentrum) gebracht. De hondenvangers braken de hokken open, enkele honden zijn onmiddellijk doodgeknuppeld. Vele anderen zijn gewond geraakt door de barbaarse wijze waarop ze naar de auto’s werden gesleept. De honden waren in Boekarest in opvang voor de internationale organisatie Vier Pfoten. Alle honden waren al gechipt, ge-ent, gesteriliseerd of gecastreerd en waren reis-klaar. Voor velen waren er al opvanggezinnen in Engeland beschikbaar en konden zij binnenkort reizen.

Deze honden waren gered van de straten in Roemenië waar honden massaal afgeslacht worden door de plaatselijke bevolking. Net bijgekomen van hun traumatische ervaringen, eindelijk in veiligheid gebracht en liefdevol opgevangen door betrokken vrijwilligers.

Op Facebook gaan diverse filmpjes rond waarop te zien is hoe bruut de honden uit hun hokken worden gekidnapt. Zie bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=Pvt3m1UzQRU&feature=sharei

De vrouw die dit filmde is ook aangevallen door de hondenvangers en gewond geraakt. Dit alles onder toeziend oog van de politie.

De vrijwilligers van de opvang hebben geprobeerd om hun honden te bezoeken in het asiel maar dat is niet toegestaan. Het verdriet en verslagenheid is enorm onder deze mensen.

Tevens heeft het ASPA (de autoriteit van de gemeente Boekarest belast met het toezicht op honden) aangekondigd dat honden die in bepaalde districten van Boekarest in het asiel komen deze niet levend mogen verlaten. Ook rescue organisaties kunnen deze honden niet meer helpen door ze bijvoorbeeld ter adoptie aan te bieden.

Van EU subsidie wordt dit massaal doden van honden betaald! Roemenië ontvangt EU subsidies om sterilisatie en castratie acties onder zwerfhonden te bekostigen. Dit geld wordt echter gebruikt om 50 euro per gevangen hond te betalen aan de bevolking. Hiermee wordt massaal gefraudeerd!

Het wordt tijd dat de politiek dit gaat oppakken! En niet alleen eenmalig kamer vragen stelt. Als Roemenië tot de EU wilt behoren dan zullen ze zich ook aan fatsoenlijke regels moeten houden! Bron: http://www.liefdevoorhonden.nl/news/2208/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here