Groeiende interesse in videoconferencing

zycko video youtube

zycko video youtubeVideoconferencing zit in de lift zegt de distributeur van hoogwaarige IT-infrastructuur Zycko. De producent ziet een toenemende vraag naar producten voor videoconferencing. “Het IT-kanaal lijkt een voorschot te nemen op het verwachte economische herstel,” zegt Frank Vianen, marketingmanager van Zycko. “Dat zien we onder andere terug in de verkoop van HD-videoproducten van LifeSize, maar ook in netwerkoplossingen zoals Riverbed die videoconferencing ondersteunen.”

Vooruitlopend op de groeiende verwachtingen lijken organisaties weer bereid om te investeren in innovatieve IT-oplossingen, zoals videoconferencing. Volgens recent onderzoek van Infonetics heeft maar liefst 87 procent van de enterprises plannen om nog in 2014 videoconferencing toe te voegen aan hun communicatie-infrastructuur. “Zycko levert zakelijke oplossingen voor videoconferencing van LifeSize,” zegt Vianen. “De groei van onze videoverkopen geeft aan dat bedrijven het toenemende belang zien van videovergaderen. Ons credo is dat videoconferencing alleen werkt als de techniek betrouwbaar is en een constante hoge beeldkwaliteit biedt.”

Zycko staat van oorsprong voornamelijk bekend als distributeur van Riverbed, Prolabs en de LifeSize. Het afgelopen jaar sloot het bedrijf echter overeenkomsten met drie nieuwe technologiepartners: Tintri, Meru en Aerohive. Tintri is een leverancier van zogeheten Zero Management Storage-appliances. Vianen: “Tintri biedt geoptimaliseerde opslag voor virtuele machines, die geen beheer vereisen. Dat is uniek in de markt en we zien daarom ook een toenemende vraag naar deze oplossingen.”

Meru en Aerohive zijn beide fabrikanten van Wifi-netwerkoplossingen, met speciale aandacht voor specifieke gebruikers. “Steeds meer bedrijven kiezen voor een mobile-first strategie,” zegt Vianen. “Mobiel werken en BYOD zijn binnen veel organisaties de standaard aan het worden. Videoconferencing is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook de infrastructuur erachter. Daar zijn de oplossingen van Meru en Aerohive op gericht: het zo eenvoudig mogelijk implementeren van netwerktechnologie, die is geoptimaliseerd voor mobiele devices.” www.zycko.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here