Slimme mobiele oplossingen verhogen de kwaliteit van reizen

vliegtuig

vliegtuigSlimme mobiele oplossingen zijn niet meer weg te denken in ons dagelijkse leven. Onderzoek SITA toont aan dat business intelligence en predictive analytics kwaliteit van reizen verhogen.

Meer dan de helft van de reizigers zou graag zijn mobiele telefoon gebruiken om vlucht-, bagage- en luchthaveninformatie te checken en in 2016 zal de meerderheid van de luchthavens en vliegtuigmaatschappijen deze diensten ook aanbieden. Alle vliegtuigmaatschappijen (100%) en 90 procent van de vliegvelden investeren in business intelligence-oplossingen om die operationele informatie te verschaffen die nodig is om deze diensten aan te kunnen bieden. Dit blijkt uit SITA’s Smart Thinking rapport dat op de CAPA’s Airlines in Transition summit in Dublin werd gepresenteerd.

SITA, aanbieder van communicatie- en IT-oplossingen voor de luchttransportsector, voert regelmatig onderzoek uit naar vliegvelden, luchtvaartmaatschappijen en reizigers om inzicht te krijgen in de industrie en kansen voor een betere afstemming en verbetering. SITA’s Smart Thinking rapport is gebaseerd op dergelijk wereldwijd onderzoek en bevat additionele input van toonaangevende vliegtuigmaatschappijen en vliegvelden zoals British Airways, Saudia, Dublin Airport Authority, London City Airport en Heathrow.

Uit het rapport van SITA blijkt dat mobiele diensten die vluchtinformatie verschaffen al veel gebruikt worden. Dit zal tegen eind 2016 zijn uitgebreid voor het overgrote deel van de maatschappijen en luchthavens. Tegen die tijd zullen de huidige niche services standaard zijn. Naar verwachting wordt bagage-informatie dan aangeboden door 61 procent van de vliegtuigmaatschappijen; 79 procent van de vluchthavens biedt dan status updates over bijvoorbeeld de wachttijden bij de veiligheidscontroles en de looptijd naar de gate. Meer dan driekwart zal ook routebeschrijvingen voor op het vliegveld aanbieden via mobiele apps.

smartthinking

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here