Doe de Prehistorie in Tongeren

prehistorie leer looienDoe de Prehistorie in Tongeren – Wat aten de mensen in de prehistorie ? Hoe joegen ze ? Hoe verwarmden ze zich ?

Van 5 april tot 31 augustus kan zowel jong als oud zich uitleven in de levenswijze van de jager-verzamelaars uit de steentijd. Wie nu het Gallo-Romeins museum in Tongeren binnenkomt, wordt aan het werk gezet. Zo kom je te weten hoe de prehistorische mens vuursteen bewerkte, op grote dieren joeg, vuur maakte en dierenvellen bewerkte.

In de doe-zone mag je het zelf allemaal proberen. De sprekende decors, imposante prehistorische dieren maken van de expo een ideale gezinsuitstap.

Alles netjes in vier talen ook. De expo is een aanloop naar de grote Vikingtentoonstelling die er aan komt in oktober van dit jaar. Meer dan duizend jaar geleden doemden de Vikingen voor het eerst op voor de kusten van Ierland, Engeland en Nederland. Ze drongen met hun ranke en snelle schepen door tot ver in het binnenland van Europa. Maar wat weten we nu eigenlijk van dit volk dat wij Vikingen noemen? Hoe leefden ze en hoe zag hun wereldbeeld er uit? Dat komen we dit najaar te weten in het Gallo-Romeins museum. Maar eerst kunnen we nog tot 31 augustus de holbewoner in onszelf ontdekken.

‘Doe de prehistorie!’ in het Gallo-Romeins Museum nog tot en met 31 augustus. Www.galloromeinsmuseum.be Telefoon : 013 12 67 03 30.

prehistorie leer looien

Caroline Neels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here