Verdachten van koperdiefstal onderschept

koperDrie verdachten van koperdiefstal onderschept tijdens anti-inbraakpatrouille

Op woensdag 16 april 2014 onderschepte een patrouille van de Gentse politie een voertuig met Franse nummerplaat. In de kofferbak van het voertuig werd een lading koper en werkmateriaal aangetroffen. De drie inzittenden, allen mannen van Roemeense nationaliteit, werden opgepakt, verhoord en onmiddellijk gedagvaard voor de Correctionele Rechtbank in Gent.

Tijdens een anti-inbraakactie patrouilleerde de Gentse politie in de buurt van de Industrieweg en Binnenring van de R4 in Mariakerke (Gent).
Doel van deze actie is de strijd tegen (woning)inbraken aanpakken en inbrekers (op heterdaad) betrappen. Op deze manier werkt de Politie Gent mee aan de veiligheid van haar inwoners.

Tijdens deze actie werd – op de Binnenring van de R4 – een voertuig met Franse nummerplaat, met aan boord drie mannen, staande gehouden. Tijdens een grondige controle van het voertuig werd in de koffer een hoeveelheid koper en werkmateriaal aangetroffen. Ook onder de motorkap van het voertuig werd werkmateriaal aangetroffen. De drie inzittenden, allen mannen van Roemeense afkomst, konden geen eenduidige verklaring geven over de herkomst van het koper. De mannen, 44, 31 en 20 jaar, werden overgebracht naar het Algemeen Politiecentrum Gent en verhoord. Zowel de 44-jarige als de 20-jarige man staan bij de politie bekend voor verschillende strafbare feiten.

De drie verdachten kregen na verhoor een dagvaarding van het Parket Oost-Vlaanderen (afdeling Gent). Zij zullen zich op 15 mei 2014 voor de Correctionele Rechtbank moeten verantwoorden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here