Restauratiepremie voor Sint-Martinuskerk te Aalst goedgekeurd

kerk aalstAlweer een stap vooruit: de subsidie voor de restauratie (fase 4) Sint-Martinuskerk is goedgekeurd zegt Schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire

Gisteren kende Vlaams minister voor onroerend erfgoed Geert Bourgeois (N-VA) een restauratiepremie van 953.000 euro toe voor de Sint-Martinuskerk te Aalst. Het gaat om de restauratiepremie voor fase 4 die het bouwfysisch in orde stellen van de gevels, daken en glasramen boven het altaar/koor omvat, alsook de oostelijke gevel van de zuidelijke kruisboog en de sacristie. Daarbij komen tevens nog werken voor het verwijderen van asbesthoudende isolatiematerialen van niet meer in gebruik zijnde verwarmingsinstallaties. Tijdens de werkzaamheden zal de kerk in gebruik kunnen blijven.

Schepen van Erfgoed Karim Van Overmeire (N-VA): “Het restauratiedossier van de Sint-Martinuskerk zit duidelijk weer op het goede spoor. Voor de verdere restauratie (fase 5 tot en met fase 10) stelde het College van Burgemeester en Schepenen in november Architecten Bureau Karel Breda als ontwerper aan en werd een masterplan ingediend om tot een meerjarige subsidiëringsovereenkomst met de Vlaamse overheid te komen. Het agentschap Onroerend Erfgoed formuleerde hiervoor reeds een gunstig advies. Vlaams minister Bourgeois bevestigde de goede inhoudelijke en financiële onderbouw en heeft zijn administratie gevraagd het dossier voor advies te bezorgen aan de Inspectie van Financiën zodat het binnenkort door de Vlaamse regering kan worden goedgekeurd.”

“De Sint-Martinuskerk is veruit het belangrijkste monument van onze stad. Ik ben dan ook zeer tevreden dat alle inspanningen in dit dossier nu hun vruchten afwerpen,” aldus nog schepen Van Overmeire.

Foto & bron: Van Overmeire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here