Erembodegemnaar Diederick Schelfhout haalt brons op WK in Mexico

wielrennenOost-Vlaamse Erembodegemnaar Diederick Schelfhout zet het voorbije weekend een topprestatie neer op het WK pisterijden in Mexico.

Het verhaal van de 28-jarige Diederick dwingt heel veel respect af! Als jonge sporter droomde hij van een profcontract als wielrenner. Hij stond op het punt die droom te realiseren toen het noodlot toesloeg. In een aanrijding ontplofte zijn motor en lag hij 10 weken in coma en 6 weken in het brandwondencentrum. Na meer dan 62 operaties en huidtransplantaties wilde hij terug sporten en leerde hij het G-wielrennen kennen. Sinds 2012 rijdt Diederick in de competitie van klasse C3.

Diederick haalde vorig zomer zijn elitestatuut als G-wielrenner dankzij zijn 5e plaats op het WK in Canada op de wegrit. Deze winter heeft hij zich ook toegelegd op de piste en dit weekend reed hij zijn eerste WK op de piste in het Mexicaanse Aguacalientes. Op de 3 km achtervolging werd Diederick vierde, maar op de 1 km haalde hij het brons binnen voor België.

Op dit moment is Diederick samen met zijn coach Jo Cooman onderweg terug naar België en wil de sportfederatie voor (top)sporters met een handicap (Parantee) hem hartelijke proficiat wensen met deze prestatie.

Via deze link kan je een reportage bekijken van de zevende dag, waar Diederick enkele weken geleden zijn verhaal kwam doen. http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/v-wielrennen/1.1910983

Meer concrete info over zijn WK prestaties vind je ook op onze website. http://www.parantee.be/parantee/index.asp?M=248&lang=1&Nid=2434

wielrennen 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here