Denderleeuw brengt samen met inwoners trage wegen in kaart

landwegelGemeente Denderleeuw brengt samen met inwoners de trage wegen van Iddergem in kaart.

Schepen van Mobiliteit Erna Scheerlinck wil werk maken van de opmaak van een trage wegenplan voor Denderleeuw, Iddergem en Welle: “Een trage wegenplan is een beleidsdocument waarin de visie over de ontwikkeling van een trage wegennetwerk voor de gemeente wordt uitgewerkt. Door een beleid te voeren rond trage wegen kunnen deze slimme wegeltjes een belangrijke rol op het vlak van duurzame mobiliteit. Anders gesteld: trage wegen kunnen het gemeentelijk mobiliteitsbeleid sterk aanvullen.”

“Doorheen onze gemeente lopen heel wat slimme mobiliteitsschakels die in de loop der jaren vergeten of gewoon niet bekend zijn bij vele inwoners. Door inventarisatie van deze ‘trage wegen’ en de opmaak van een trage wegenplan willen wij deze doorsteekjes voor voetgangers en fietsers een tweede leven inblazen. En daarbij doen we een beroep op u om ons te helpen!”

Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen in zitting van 25 februari 2014 beslist om in te stappen in het project ‘Opmaak trage wegenplan’ van de provincie Oost-Vlaanderen. “In eerste instantie richten we ons op de baantjes en wegeltjes van deelgemeente Iddergem. Nadien komen ook Denderleeuw en Welle aan de beurt”, zegt Scheerlinck.

“Omdat wij de bevolking maximaal willen betrekken, nodigen wij alle mogelijke gebruikers en betrokken organisaties graag uit om mee te werken aan de inventarisatie van de trage wegen in deelgemeente Iddergem en de opmaak van het trage wegenplan. Laat ons dus weten welke trage wegen u belangrijk vindt en – vooral – wat er beter kan. We bezorgen u een handig invulformulier waarop u – eventueel samen met vrienden of collega’s – al uw suggesties of aanvullingen over de trage wegen in uw buurt kwijt kan. U krijgt ook een kaart zodat u deze oefening makkelijk al wandelend kan doen. Zo kan u de situatie ter plekke beter inschatten en ontdekt u misschien voor u nog onbekende trage wegen.”

Infoavond op 22 april

Op dinsdag 22 april 2014 om 20 uur organiseert de gemeente samen met de vzw Trage Wegen een infoavond in vergaderzaal De Schiptrekker in het administratief centrum (kelderverdieping). “U hoort dan hoe u kan meewerken aan dit project en krijgt een kaart en invulformulier”, legt schepen Erna Scheerlinck uit. “Kan u er die avond niet bij zijn maar wil u wel graag uw stem laten horen? Vraag dan een invulformulier met kaart aan bij de bevoegde gemeentelijke dienst via 053 640 655 – mobiliteit@denderleeuw.be. Ook voor meer info kan u daar terecht. We zijn er van overtuigd dat ook u ons nuttige suggesties kan aanreiken zodat we kunnen komen tot een kwaliteitsvol eindresultaat!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here