Fietstocht dwars door Aalst

fietsbond aalstFietsersbond afdeling Aalst streeft ernaar om onze centrumstad Aalst ‘fietsvriendelijk en veilig’ te maken. Daarom doet de fietsersbond deze oproep om zaterdag 19 april mee te fietsen voor een fietsvriendelijke stad.

Wij zijn er van overtuigd dat in een stad waar fietsen veilig kan, we véél meer mensen op de fiets zullen krijgen en hierdoor uiteraard een deel van het Aalsterse mobiliteitsprobleem opgelost kan worden.

Elke automobilist moet er zich terdege van bewust zijn dat de veiligheid van de fietser moet primeren in het verkeer en wat hierover in het verkeersreglement onder “Artikel 40ter – Gedrag tegenover de fietsers” staat geschreven.

Maar daar tegenover staat natuurlijk ook het belang van het respecteren van de wegcode door fietsers en dit tijdig en goed aanleren aan onze allerkleinsten in het verkeer. Want binnen de bebouwde kom mogen fietsers op de rijbaan naast elkaar rijden, behalve wanneer het kruisen met tegenliggers hierdoor onmogelijk wordt.

Zeker nu in onze stad enkele extra woonprojecten worden opgestart, zoals de Pierre Cornelis kaai of de Florasite, is het van het grootste belang dat het mobiliteitsprobleem NU dringend wordt aangepakt, voor er nog extra verkeer door de straten moet.

‘Aalst centrumstad moet kunnen herademen en moet van zijn verkeersinfarct af.’

We eisen ONZE veilige plaats op voor de fiets in Aalst en willen met deze fietstocht aantonen hoe ‘SPANNEND – letterlijk en figuurlijk’ het op vele plaatsen is voor de fietser.

Daarom organiseren wij een fietstocht op zaterdag 19 april om 10u, waar we u graag op uitnodigen. Vertrek en aankomst aan het Werfplein. We eindigen met een stadspicknick met paaseitjes. Gratis fietsen zijn ter beschikking (ten laatste woensdag 16/04/14 te bestellen) als u aan den lijve wilt meemaken hoe SPANNEND Aalst kan zijn.

www.fietsersbond-aalst.be
www.facebook.com/fietsersbondaalst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here