Battle voor de titel van beste B-boy van België

bboyBattle voor de titel van beste B-boy van België: 2 finalisten komen uit Gent

Voor het derde jaar op rij gaat Red Bull op zoek naar de beste B-boy van België! Dit zal uitgemaakt worden op de nationale breakdance finale van Red Bull BC One, één van de belangrijkste breakdance wedstrijden ter wereld. Deze nationale finale of Red Bull BC One Cypher vindt ditmaal plaats in Het Depot in Leuven en verwelkomt de 16 beste breakdancers van het land. 2 finalisten komen uit Gent: Admiracles en Rob. Op donderdag 1 mei zullen zij battlen om de Belgische Red Bull BC One Cypher titel door hun beste moves, tricks en routines uit hun mouw en vooral sneakers te toveren. Niet alleen het publiek, maar ook een professionele, internationale jury zal kritisch toekijken. De winnaar is ‘one lucky B-boy’, want naast een mooie geldprijs wint hij of zij ook nog eens een plekje in de Europese Red Bull BC One finale in Helsinki, Finland. Hij of zij mag er onze nationale driekleur verdedigen en zal – wie weet? – misschien zelfs doorstoten naar de wereldfinale in Parijs! Iedereen is welkom in Het Depot in Leuven vanaf 18 uur – de toegang is gratis.

Red Bull BC One Cypher

Tijdens een breakdance wedstrijd komt elke B-boy in een one-to-one battle tegenover een andere B-boy te staan, met als doel de jury te overtuigen van zijn of haar beste breakdance moves. Elke B-boy krijgt afwisselend twee ‘rondes’ en de jury, bestaande uit Roxrite (USA), Kid Glyde (USA) en Abdel (FRA), beslist wie van beide wint. De winnaar schuift door naar de volgende battle, tot de beste overblijft. Inzet van de wedstrijd is niet alleen de Belgische titel, maar ook een plaats in de Red Bull BC One West-European Final die dit jaar plaatsvindt in Helsinki. Daar zal onze beste B-boy op 11 oktober strijden voor een plek tussen de absolute breakdance grootheden, want de winnaar van Helsinki mag op 29 november naar de Red Bull BC One wereldfinale in Parijs!

Na 2012 en 2013 is dit alweer de derde Belgische editie van Red Bull BC One Cypher, opnieuw in samenwerking met Zulu Nation. Red Bull BC One wordt gezien als een van de belangrijkste breakdance competities ter wereld. De geschiedenis van deze competitie wordt elk jaar groter en de winnaar mag zijn naam bijschrijven in de Red Bull BC One galerij der breakdance-grootheden. ‘On the decks’ vinden we DJ TBull, terwijl Philone & Stanny de MC’s van dienst zijn.

De 16 finalisten voor de Belgische Red Bull BC One Cypher zijn op 23 maart onthuld, het zijn: Titris, T-Rock, Sambo, Lawson, Filco, Cali, Chucky, Neo, Admir, Kimbo, Khalid, Rob, King Sacha, Keangsize, Kyzo en Hotman.

Meer info op www.redbull.com/be

Alle info over Red Bull BC One vind je op www.redbullbcone.com

Rapper’s Delight

Red Bull BC One krijgt op donderdag 1 mei het gezelschap van natural born hiphoppers Gus, TLP en Lefto. Zij zullen vanuit Het Depot ‘Rapper’s Delight’ presenteren, de beste hiphopshow ter wereld, die live vanaf 18u uitgezonden wordt op Studio Brussel. 8 uur lang de fijnste hiphopbeats van Notorious B.I.G. over Beastie Boys naar Odd Future en terug – geen classic zal ontbreken!

Meer info op www.stubru.be

Red Bull BC One Cypher is een gratis evenement, maar de plaatsen zijn beperkt! Wie er op dit unieke event wil bij zijn, kan zich enkel en alleen inschrijven via volgend emailadres: redbullbcone@jetimport.be

Info Red Bull BC One Cypher

Datum: Donderdag 1 mei

Locatie: Het Depot, Leuven – Martelarenplein 12, 3000 Leuven

18h00: Doors open en start ‘Rapper’s Delight’

19h00: Start Red Bull BC One Cypher

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here