Denderleeuw: een paasvoorstelling met zandkunst

zandkunstWij willen u informeren over ‘Zandpassie’ een paasvoorstelling met ‘zandkunst’ die dit jaar door Vlaanderen tourt.

Zandpassie brengt u een creatieve bewerking van het Bijbelse verhaal van ‘Gods passie voor de mens’. Dit echter op een heel originele manier.

Immanuel Boie is een zandkunstenaar, in die zin dat hij zand strooit op een lichtbak, en daarin tekent. Met zand dus. Deze bijzondere kunstvorm beroert niet alleen emotionele zielen. Je zit een uur en een kwartier op het puntje van je stoel voor deze bijzonder originele voorstelling.

Vijf ervaren muzikanten ondersteunen het verhaal met passende muziek. Allemaal liedjes die precies gaan over wat er getekend wordt. De stijl varieert van hymnes tot lichte rock. Twee vertellers maken het verhaal compleet. De artiesten hebben allemaal hun sporen verdiend met jarenlange ervaring op allerlei podia.

‘Zandkunst’ zoals Immanuel die brengt, is een vrij nieuwe kunstvorm. Door zand te strooien op een lichtbak, creëert hij donkere lijnen of vlakken. Daarin tekent hij met zijn vingers, en haalt zo zand weg waar nodig. Je krijgt dus tekeningen die in elkaar overvloeien. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm.

Het is een kunstvorm die niet om het resultaat draait, maar om het proces: het omvormen van de ene tekening in de andere. Het is niet verkoopbaar; op het einde van de voorstelling verdwijnt het zand terug in een doosje. Het is iets wat je moet ervaren!

De artiesten die meewerken aan zandpassie hebben allemaal een passie voor Jezus Christus, om wie het hele verhaal draait. Het verhaal van God met zijn schepping wordt aan het licht gebracht, zodat de rode draad in de Bijbel: Gods passie voor de mens, duidelijk wordt.

Immanuel: “Maria die weent over ‘t heengaan van haar zoon… ‘t is iets dat mij heel gevoelig ligt, nog geen half jaar na ‘t sterven van mijn oudste zoon. net geen vijftien geworden.
Maar ‘t is net die hoop die in de verrijzenis ligt, die ons nog de moed geeft om door te gaan.”

Graag verwelkomen wij u op (goede) vrijdagavond 18 april 20u in de Sint-Jozefskerk Seringenlaan 7 Denderleeuw.

Evangelische kerk Aalst ‘Het Kruispunt’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here