N-VA steunt hoofddoekenverbod Gemeenschapsonderwijs

islamN-VA staat achter hoofddoekenverbod Gemeenschapsonderwijs

De N-VA neemt akte van het advies van de auditeur van de Raad van State over het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekenen in het Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap (GO!).

Algemeen vindt de N-VA dat het dragen van levensbeschouwelijke symbolen in het onderwijs kan, als dit past in het opvoedkundig project van de school, als de school zich inschrijft in de waarden en normen van de Vlaamse gemeenschap en voldoet aan de voorwaarden voor het behalen van de eindtermen. Een school of de inrichtende macht moet volgens de N-VA wel de mogelijkheid hebben om het dragen van opzichtelijke levensbeschouwelijke symbolen te verbieden als dat nodig is om de harmonie onder de leerlingen te garanderen.

Daarom blijf de N-VA het verbod in het Gemeenschapsonderwijs steunen.

N-VA-onderwijsspecialist Kris van Dijck: “We moeten nu eerst het arrest van de Raad van State afwachten. Maar we blijven het geldende hoofddoekenverbod binnen het GO! steunen. Het hoofddoekenverbod is, zoals de Raad van het Gemeenschapsonderwijs motiveerde, nodig om polarisering in bepaalde scholen te vermijden. Het gemeenschapsonderwijs draagt neutraliteit hoog in het vaandel. Het hoofddoekenverbod vrijwaart die neutraliteit. We staan achter die visie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here