Denderleeuw stationswijk volgende week bereikbaar via Kemelbrug

werkenDenderleeuwse stationswijk volgende week terug bereikbaar via Kemelbrug

De Aquafinwerken in de Wellestraat en Steenveldlaan schieten goed op. Beide straten kregen vandaag een eerste onderlaag asfalt. Nog deze week krijgt de Wellestraat ook de toplaag asfalt. “Daarna kunnen de Wellestraat en de Kemelbrug terug worden opengesteld voor het autoverkeer. Vermoedelijk kan dit al vanaf volgende week woensdag”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Jan De Nul.

Met aannemer Audebo werd getimed om nog voor het bouwverlof van volgende week de asfalteringswerken te kunnen uitvoeren. Het eerste deel van de Steenveldlaan en Elf Dagwand kregen vandaag al hun onderlaag. “Dit maakt dat het warenhuis Spar en de bakkerszaak De Smet terug vanaf de Steenweg bereikbaar zullen zijn. De aannemer leverde hier een belangrijke inspanning voor beide handelszaken”, zegt De Nul.

De Wellestraat en Kemelbrug kunnen normaliter vanaf volgende week woensdag worden opengesteld voor het gewone autoverkeer. “Gezien de Kemelbrug onderhevig is aan zetting wordt op verzoek van Infrabel het zwaar verkeer van de brug geweerd”, gaat schepen De Nul verder. “Dat wordt via voorsignalisatie aangegeven op de Steenweg en aan de voet van de brug wordt een hoogtebeperking en wegversmalling voor vrachtvervoer geplaatst.”

Infrabel ontving inmiddels wel al de bouwvergunning voor de aanleg van een nieuwe brug. Op dit moment is men nog bezig met een aantal noodzakelijke grondverwervingen. De aanvangsdatum is moeilijk in te schatten. Mogelijks start men pas in 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here