Onderzoekers brouwen ecologischer bier

bierOnderzoekers brouwen ecologischer, efficiënter en goedkoper bier

Van 13 tot 17 april komen de topspelers uit de internationale brouwerijwereld samen aan KU Leuven @ KAHO Sint-Lieven. Een week lang wisselen ze expertise uit en worden de nieuwste technologieën en trends in het brouwen voorgesteld. Onderzoekers vonden nieuwe manieren om de productie en fermentatie van het bier met minder water en meer kosten-efficiënt te laten verlopen. Samen met de industrie gaan zij ook op zoek naar manieren om bier te vervoeren over lange afstanden naar bijvoorbeeld Brazilië.

Tijdens het internationaal congres “Trends in Brewing” komen de nieuwste technologieën en de meest beloftevolle trends in de verbetering van de kwaliteit en het transport van het bier aan bod. Onderzoekers van over de hele wereld ontmoeten professionals van onder meer Heineken, Boston Beer Company en SAB Miller. Naast de wetenschappelijke-technologische uitwisseling is er tijd voor brouwerijbezoeken. Onder andere brouwerijen Westmalle, Boon en Duvel Moortgat zetten de deuren open. Het congres biedt ook de gelegenheid om enkele Belgische specialiteitsbieren voor te stellen aan de internationale brouwerijwereld.

Onderzoekers en ondernemers kunnen de pilootbrouwerij op de Technologiecampus in Gent bezoeken. De wetenschappers van KU Leuven @ KAHO Sint-Lieven doen er pionierswerk op het vlak van onderzoek naar brouwerijtechnologie. Een belangrijk onderzoeksthema op dit moment is het transport van bier. Het is een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat bier zijn kwaliteit behoudt op weg van België naar bijvoorbeeld Brazilië.

De elfde editie van dit congres heeft als centraal thema: ‘Can Trends in Brewing be revolutionary? – Technology transfer opportunities from other industries’. Dit is een belangrijk thema in het kader van de steeds toenemende concurrentie in de brouwerij-industrie waarbij kwaliteitsvol bier moet gebrouwen worden in de huidige economische context.

Meer informatie over het congres vindt u op www.trendsinbrewing.org

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here