Bevlagging Ronde Van Vlaanderen door VVB groot succes!

ronde van vlaanderenVandaag zondag 6 april was het weer zover. De “Vlaamse hoogmis” van het wielrijden. De Ronde Van Vlaanderen. Van heinde en verre kwamen weer de supporters om de renners van kortbij over het asfalt te zien zoeven. Maar niet zo voor de mensen van de VVB (Vlaamse Volksbeweging). Zij hebben maar één doel zoveel mogelijk Vlaamse Leeuwenvlagjes uitdelen.

Er zijn verschillende ploegen van 10-tallen vrijwilligers die zich hiermee bezig houden. De bedoeling is de mensen van start tot aankomst te voorzien van een dergelijk vlagje! En zeker langs de heuvels. Zelf gingen we poolshoogte nemen in Ronse op de kanarieberg. In de streek heel bekend en berucht. In het naar boven gaan moesten de vrijwilligers van VVB Denderleeuw verschillende malen rusten omdat het zo steil naar omhoog ging.

Bovengekomen zagen we een leuke taverne, die voor de gelegenheid helemaal afgehuurd was door Trek. Deze morgen stond er dan ook een groot scherm opgesteld zodat de toeschouwers geen ogenblik van het gebeuren moesten missen. Er werd onmiddellijk begonnen met het uitdelen van de vlagjes. Eén van de vrijwilligers slaagde er zelfs in een leeuwenvlagje te ruilen voor een Zwitsers exemplaar.

Even voor drieën was het zover…, eerst de wedstrijdwagen, gevolgd door 6 ontsnapten en een minuut later het peloton.

ronde van vlaanderenNa het uitdelen van de vlagjes werd er koers gezet naar de parochiezaal van Maarkedal waar alle vrijwilligers de koers verder konden volgen op een groot scherm, en zelf konden vaststellen dat de actie een groot succes was. Overal langs de weg zag je de mensen zwaaien met “hun” leeuwenvlagjes.

Uiteindelijk reed Cancellara als eerste over de meet in Oudenaarde. Er werden nog menig pintjes gedronken op het succes van de Vlaamse bewegers Die Vlaanderen vandaag weer op de wereldkaart plaatsten! Respect voor deze mensen!

ronde van vlaanderen 1

ronde van vlaanderen 2

ronde van vlaanderen 3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here