Mijn Kinderbijslag: online je kinderbijslag opvolgen

kinderwagenMijn Kinderbijslag: online je kinderbijslag opvolgen

Xerius lanceert een compleet vernieuwde Mijn Kinderbijslag, een online toepassing die de gebruiker op een snelle en gemakkelijke manier toegang biedt tot zijn kinderbijslagdossier. Onder het motto ‘regel uw kinderbijslag nu online!” kunnen gebruikers onder meer hun eigen dossier opvolgen, uitbetalingen controleren, formulieren invullen en wijzigingen doorgeven.

Xerius speelt met Mijn Kinderbijslag in op de grote hervormingen die er binnen de kinderbijslagsector op het programma staan. “We werken aan de kinderbijslag van morgen en willen mensen op een klantgerichte manier bijstaan in de veranderingen die op komst zijn. Door het kinderbijslagdossier online beschikbaar te maken wordt en blijft kinderbijslag transparant voor iedereen”, aldus Guido Stassijns, Adjunct-directeur Xerius Kinderbijslagfonds.

Kinderbijslag van morgen

Vanaf 1 juli treedt de algemene kinderbijslagwetgeving in werking waarbij geen onderscheid meer bestaat tussen werknemers en zelfstandigen. Dit valt samen met de overgang van de kinderbijslagbevoegdheden naar de verschillende Gemeenschappen. Welke invulling elke Gemeenschap aan deze nieuwe bevoegdheden geeft, is nog niet duidelijk maar dat er veranderingen aankomen staat wel vast. Mijn Kinderbijslag heeft als voornaamste doel om alle gezinnen bij te staan door ze een duidelijk overzicht te bieden van het kinderbijslagdossier.

Ook gezinnen zijn continu in beweging. Daarom is het belangrijk dat het opvolgen van je kinderbijslag makkelijk en flexibel kan gebeuren. Onderweg in de trein op je smartphone of tablet nakijken of je kinderbijslag al is uitbetaald? Of gewoon thuis achter je pc of laptop een wijziging doorgeven? Je bepaalt zelf waar en wanneer het je het beste uitkomt om je dossier te beheren en op te volgen.

Snel en gebruiksvriendelijk

In Mijn Kinderbijslag staan gebruiksgemak en veiligheid van de gegevens centraal. De verbeterde content en technologie zorgen ervoor dat het regelen van kinderbijslagzaken toegankelijker en eenvoudiger is dan ooit. Ook het nieuwe ontwerp van de toepassing, dat wordt gekenmerkt door een overzichtelijke lay-out met een duidelijke navigatie, draagt hieraan bij.

De toepassing is te openen na het aanmelden door middel van eID of persoonlijke code (token). Het dossier zit in een volledig beveiligde omgeving waardoor je je als gebruiker geen zorgen hoeft te maken over je persoonlijke gegevens. Mijn Kinderbijslag biedt zo een optimale bescherming van alle gegevens.

Altijd op de hoogte

Mijn Kinderbijslag biedt de gebruiker een efficiënte opvolging van zijn of haar administratie. Zo heeft iedereen zijn eigen persoonlijke inbox met alle brieven en formulieren die je van Xerius ontvangt. Een aantal formulieren kunnen zelfs online worden ingevuld en teruggestuurd. Alles online opvolgen is meteen ook goed voor het milieu. En wil je graag weten wanneer een uitbetaling is vertrokken of wanneer een nieuw bericht klaarstaat? Dan kan je via e-mail, sms of beide onmiddellijk op de hoogte worden gehouden.

Ook de schoolinschrijvingen voor studenten die na het einde van de leerplicht verder studeren binnen de Vlaamse of Duitstalige Gemeenschap kan je in Mijn Kinderbijslag terugvinden. Zo kunnen ouders en studenten meteen nakijken wat er rond de inschrijving bij de overheid geregistreerd staat.

Xerius Kinderbijslagfonds

Xerius is een belangrijke speler in de toenemende complexiteit van de kinderbijslag. Maandelijks kunnen 160.000 gezinnen (incl. overkomende zelfstandigen) rekenen op een stipte uitbetaling van hun kinderbijslag. Xerius geeft raad in soms ingewikkelde materie en treedt op als gids voor de klant. Transparantie is hierbij van groot belang.

Xerius Kinderbijslagfonds maakt deel uit van de Xerius-groep. Xerius begeleidt ondernemers, werkgevers en gezinnen bij hun opstartformaliteiten, sociale zekerheid, aanvullende verzekeringen en kinderbijslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here