De plaatsen voor de liveshows worden steeds schaarser

tvvv_s3_afl09_elien_vs_joke_001Derde Battles: de plaatsen voor de liveshows worden steeds schaarser

Welke kandidaten krijgen deze week een ticket naar de liveshows? Daar beslissen opnieuw de 4 coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi over, samen met hun hulpcoaches. Tijdens de derde Battles op vrijdag 4 april 2014 moeten ze immers opnieuw hartverscheurende keuzes maken, maar ook misschien nieuwe teamleden verwelkomen.

Als eerste stuurt Regi de 17-jarige leeftijdsgenoten Elien uit Perk en Joke uit Bassevelde samen de zangarena in. Hij weet dat het akoestisch genre hen goed ligt en besluit hen ‘Another Love’ van Tom Odell te laten zingen. Tijdens de workshops moeten ze alletwee nog leren om uit hun verlegen cocon te breken. Net voor ze het podium opstappen, sterven ze haast van de zenuwen. “Ik heb superveel stress, de tekst spookt echt door mijn hoofd. Ik weet gewoon echt niet wat ik moet verwachten”, vertelt Eline. Ook Joke is erg zenuwachtig: “Ik krijg er buikpijn van en mijn hart begint sneller te slaan. Maar het is het waard om wat af te zien: als ik de in liveshows geraak, ga ik heel blij zijn”, vertelt ze al lachend.

De 27-jarige Elie uit Sint-Niklaas wist met zijn auditie de 4 coaches te overtuigen en koos voor het team van Bent. Zijn coach stuurt hem samen met de 35-jarige Nel uit Turnhout het podium op met ‘Be My Number Two’ van Joe Jackson. Zowel Elie als Nel zijn het alletwee gewoon om met hun instrument op het podium te staan, maar Bent wil dat ze deze keer handsfree zingen: zonder gitaar en zonder piano. En dat vinden ze zelf best wel aanpassen: “Zonder begeleiding van mijn gitaar zingen is echt niet evident voor mij, omdat ik het niet gewoon ben. Het voelt als een soort amputatie”, vertelt Elie. “Voor mij persoonlijk is Elie een beetje een topfavoriet, dus dat zal volgens mij wel moeilijk worden. Maar ik ga mijn best doen, want ik wil uiteraard heel erg graag door”, zegt Nel.

Koen besluit vervolgens om de 17-jarige Laura uit Antwerpen en de 18-jarige Aurelie uit Wommelgem tegen elkaar uit te spelen. Met ‘Ironic’ van Alanis Morissette kunnen ze volgens hem beiden hun sterke kanten uitspelen. Laura moet zich vooral nog wat meer proberen in te leven in het nummer: “Het is nog moeilijk voor mij om er mijn gevoel in te leggen, ik moet me eerst goed concentreren op mijn noten. Maar dat komt wel als ik het nummer meer in mijn lijf heb”, zegt ze. Aurelie ziet de Battle helemaal zitten: “Laura en ik kunnen er echt een feestje van maken hier, dus dat gaan we ook doen.”

Tijdens hun Blind Audition zongen zowel de 19-jarige Demi uit Roeselare en de 22-jarige Tracy en Sandra uit Antwerpen ‘Royals’ van Lorde. Deze keer stuurt Bent hen samen het podium op met ‘Love… Thy Will Be Done’ van Martika, een nummer dat volgens hem alleen maar weggelegd is voor goede zangeressen. Voor hen is het alvast een grote uitdaging: “In 3 stemmen zingen is volgens mij echt wel 1 van de moeilijkste, als het al niet het moeilijkste is, dat ik tot nu toe heb moeten doen”, vertelt Demi. Tracy en Sandra lijken het bijna te besterven net voor ze het podium op moeten: “De zenuwen zitten overal in ons lijf. Het is echt wel belangrijk voor ons, want dit is once in a lifetime”.

Axelle besluit de 17-jarige Laure uit Dilbeek en de 22-jarige Eline uit Brasschaat de zangarena in te sturen met ‘Say It Right’ van Nelly Furtado. Ze schatten alletwee de concurrentie meteen hoog in: “Als ik wist dat ik tegen Eline moest zingen, was dat niet zo’n topmoment voor mij, omdat ik vind dat zij een klok van een stem heeft die volgens mij alles aan kan”, vertelt Laure. Ook Eline begint er met een klein hartje aan: “Ik was wel aan het balen eigenlijk, omdat ik dacht: Laure, die is echt supergoed”.

In het team van Koen zal de 46-jarige Steph uit Sint-Niklaas het moeten opnemen tegen de 18-jarige Cristina uit Antwerpen. Hij wil dat ze het iconisch nummer ‘A Whiter Shade of Pale’ van Procol Harum brengen. Cristina gelooft dat Steph deze Battle gaat winnen: “Volgens mij heeft Steph meer kans om door te gaan, omdat ik het nummer niet ken. Maar ik ga 10.000 keer oefenen, dag en nacht, want ik wil er echt het beste van maken”. Steph moet dan weer vooral werken aan zijn houding: “Er is gehamerd tijdens de workshops op mijn houding, dat die wat losser en nonchalanter mag zijn. Dus da’s voor mij wel een uitdaging”, vertelt hij.

tvvv_s3_afl09_elie_vs_nel_001Na deze derde Battles zullen de coaches opnieuw hartverscheurende keuzes gemaakt hebben en misschien ook al iemand nieuw verwelkomd hebben in hun team. Wie er spijtig genoeg afvalt en wie er doorstoot naar de liveshows, ontdek je nu vrijdag 4 april 2014 om 20.35 bij VTM. Vanaf vrijdag 18 april 2014 starten de liveshows in ’t Kuipke in Gent. Tickets voor deze wervelende liveshows zijn te bestellen via vtmtickets.be

The Voice van Vlaanderen
Elke vrijdag om 20.35 bij VTM
Vrijdag 4 april 2014 om 20.35 bij VTM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here