Vernieuwde homozender OUTtv krijgt vrouwenavond

evaVernieuwde homozender OUTtv krijgt vrouwenavond

De Vlaamse tv-zender OUTtv, waarin de leefwereld van holebi’s centraal staat, zal vanaf 1 april een restyling ondergaan. Een nieuw onderdeel op de zender wordt een vrouwenavond met films en series die zich specifiek op de lesbische vrouwricht.

Welke series dat zijn, wilde CEO Marc Putman voorlopig nog niet kwijt. “Maar we willen ons vanaf het najaar heel bewust op een nog breder publiek gaan richten,” stelde hij. “Uiteraard blijven we onze focus behouden op de homoseksuele man. Al beseffen we dat er momenteel geen tv-zenders zijn die zich richten op de behoeften van de lesbische vrouw anno 2014.”

De vernieuwing van de Europese OUTtv-zender, die momenteel in zowel Nederland, Zweden als Vlaanderen een vaste waarde onder de LGBT-gemeenschap is geworden, komt voort uit een nauwere samenwerking met de Canadese zusterzender. Dit betekent een nog exclusievere programmering met o.a. de Canadese hitserie Orphan Black, de Britse topper Misfits (seizoen 5) en de Amerikaanse realityshow Rupaul’s Drag Race (seizoen 6). jensDaarbij start per heden een nieuw dagelijks programma genaamd OUTtv Update waarvoor de Vlaamse presentatoren Jens Geerts en René Emmerink wekelijks reportages zullen maken over homo gerelateerde onderwerpen en evenementen.

De Vlaamse OUTtv-versie (te bekijken op Telenet kanaal 551) komt binnenkort ook met een app voor mobiele telefoons en tablets zodat OUTtv-programma’s nog sneller bekeken kunnen worden. Deze zal beschikbaar zijn voor zowel iOS als Android.

OUTtv online:
Website:www.out.tv
Facebook:www.facebook.com/OUTTVBE
Twitter: twitter.com/OUTTV_BE
Instagram: instagram.com/OUTTV_EU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here