Erfgoeddag in Belle Epoque Centrum Blankenberge

belle epoqueErfgoeddag in Belle Epoque Centrum Blankenberge

In 2008 opende het Belle Epoque Centrum in Blankenberge de deuren. Na een grondige restauratie werden de drie belle-époque villa’s uit 1894 in ere hersteld. Men ging voorbij de grens van het oude materiaal en voegde een modern gedeelte toe. De confrontatie tussen dit oude en nieuwe gedeelte staat centraal in de gratis rondleiding die gehouden wordt op Erfgoeddag met als thema dit jaar ‘Grenzeloos’. Wie reserveert krijgt een plaatsje en leert de wereld van de Belle Epoque in Blankenberge kennen. Strijk neer op de loggia en beschut u tegen de zon want een gebronsde huid past enkel bij het werkmansvolk. Drink absint en huur ananassen om uw bezoek te imponeren. Maar hoe moet dat met uw wespentaille als u straks een menu van 16 gangen moet veroberen ? Je komt het allemaal te weten tijdens de gratis rondleiding.

Vergeet ook niet het dakterras te bezoeken. Prachtig zicht op de Sint-Rochuskerk hebt u daar en er staat een Gaudi-bank met tegelscherven die uit afgebroken huizen zijn gerecupereerd.

Het Belle Epoque Centrum is op ‘Erfgoeddag 2014’ op 27 april gratis open van 10u-18u. Er vinden drie gidsbeurten plaats om 10u, 14u en 16u. Wel reserveren graag op 050/42 87 41.

Belle Epoque Centrum, Elisabethstraat 24, 8370 Blankenberge. www.belle.epoque.blankenberge.be

Caroline Neels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here