Voor wie wil slagen in zijn theorie-examen rijbewijs B

gewoonwegVoor wie wil slagen in zijn theorie-examen rijbewijs B En ook een beetje voor een heropfrissing voor diegenen die al lang de baan teisteren en zich al eens afvragen wat dat verkeersbord nu precies wil duidelijk maken ?

Zelf heb ik al jaren mijn rijbewijs dat spreekt voor zich als je boven de vijftig bent. Maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet alle verkeersregels ken. Op zolder vond ik eens een oud rijexamen-leerboek maar dat had al heel wat van zijn glorie verloren en ondertussen moet er toch al wat veranderd zijn in het verkeer. Lannoo heeft er iets op gevonden. Samen met VanIN (een speler in educatieve uitgaven) hebben ze een heel aardig uitziend boekje gemaakt voor wie zijn rij-examen wenst te halen. En oef eindelijk eens een boek dat ingewikkelde, verkeerstermen overboord gooit en je duidelijk toont via 3-D tekeningen en infographics hoe de regels werken in echte verkeerssituaties. Ik heb eens alle verkeersborden afgedekt van hun uitleg en er waren er bij die ik niet kende. Oefen maar zelf eens op de voorrangsregels. Zo zag ik ook een verbodsteken met ‘verboden de cruisecontrol te gebruiken’. Dat heb ik wel nog nooit in het echt gezien.

Er staat ook een hoofdstukje ‘Duurzame mobiliteit‘ in het boekje.
Afstanden tot 1 kilometer doe je best te voet, afstanden tot 10 kilometer leg je in minder dan een halfuur af met de fiets, voor verplaatsingen verder dan 10 km kan je de auto of het openbaar vervoer nemen.

‘Gewoonweg’ bevat ook online-oefenexamens. Op de achterzijde van de binnenflap staat een unieke code die te toegang geeft tot de website. En dan ben je meteen klaar om online te oefenen op www.gewoon-weg.be. Je kunt de oefenexamens ook op je iPad en andere mobile devices doen.

Lannoo – Gewoonweg – De theorie voor je rijbewijs – Prijs 19,95 Euro.

Bron: Caroline Neels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here