Flying legend Besenyei kruist het Kanaal van Korinthe

BesenyeiMet een vlucht door het beroemde kanaal van Korinthe in Griekenland gaf Peter Besenyei een meesterlijk staaltje vliegkunst weg. De Hongaarse piloot vloog door het 6,4km lange en slechts 21,4 meter brede kanaal en haalde terwijl indrukwekkende tricks uit.

Korinthe (Griekenland) – Peter Besenyei, een van ‘s werelds meest getalenteerde piloten en een ware luchtlegende, heeft met zijn sportvliegtuig het Kanaal van Korinthe doorkruist. Het vliegtuig, een Extra 300S D-EFBY van ongeveer 608kg en met meer dan 300pk aan boord, is met een vleugelspanwijdte van 8 meter niet smaller dan de 21,4 meter van het Korinthische Kanaal op haar smalste punt. De historische waterweg bestaat sinds 1893 en verbindt de Golf van Korinthe met de Saronische Golf en de Egeïsche Zee.

Nadat hij het kanaal een eerste keer in een rechte lijn doorkruist had, verhoogde de piloot de moeilijkheidsgraad bij een tweede doortocht door een reeks riskante tricks uit te voeren. De Hongaarse piloot vervolgde zijn stunt met een vlucht onder de oude brug van Korinthe, gevolgd door een verticale klim en een steile duik in het Kanaal. Besenyei eindigde zijn vlucht met twee loopings rond de brug.

“Dit is een droom die werkelijkheid wordt. Het Kanaal van Korinthe is werkelijk een historische locatie en is altijd al een uitdaging geweest. Het is geweldig in Griekenland te zijn. Ik heb echt genoten van deze unieke ervaring.”, aldus Besenyei, die zich na het eerste seizoen Red Bull Air Race tot wereldkampioen gekroond zag en sindsdien in deze competitie een van de toonaangevende piloten gebleven is.

De eerstvolgende Red Bull Air Race vindt plaats op 12 april in Rovinj, Kroatië.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here