Werken Gasmeterlaan – Nieuwevaart zal een jaar duren

gasmeterlaan.jpgGent start werken aan de Gasmeterlaan – Nieuwevaart. Op dinsdag 1 april 2014 starten ingrijpende werken aan de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart. Er komen vrijliggende dubbelrichtingsfietspaden, nieuwe sporen en ook de weginfrastructuur krijgt een grondige onderhoudsbeurt.

In de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart starten de Stad Gent, het Vlaamse Gewest, de Lijn en de TMVW met wegenwerken. De Gasmeterlaan en de Nieuwevaart krijgen een structureel onderhoud met nieuwe toplagen in asfalt en versmalde rijstroken. Tegelijkertijd wordt ook de halte-infrastructuur aangepakt.

Ook de Nieuwevaartbrug wordt grondig aangepakt. De brug krijgt een nieuwe laag asfalt en nieuwe voetpaden en de tramsporen worden aangepakt.

Vrijliggende dubbelrichtingsfietspaden
Daarnaast komen op de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart vrijliggende dubbelrichtingsfietspaden. Deze fietspaden maken een verbinding met de fietspaden langs de N9 en de Elyzeese Velden via een fietsonderdoorgang onder de Nieuwevaartbrug. Op die manier zal de mobiliteit voor fietsers er aanzienlijk verbeteren.

Schepen Filip Watteeuw: ‘De Gasmeterlaan en de Nieuwevaart zullen na de werken een pak veiliger, comfortabeler en aangenamer zijn voor omwonenden, voetgangers en fietsers. Ik ben blij dat we 13 jaar na het zware dodelijke ongeval hier, eindelijk kunnen starten met deze werken.’

Start en duurtijd van de werken

De werken zullen starten op dinsdag 1 april 2014 en verlopen gefaseerd. Behoudens onvoorziene weers- of werfomstandigheden zullen ze ongeveer één jaar duren.

Mobiliteit tijdens de werken

Tijdens de werken zal autoverkeer mogelijk blijven op minstens één rijstrook, zowel op de Gasmeterlaan als op de Nieuwevaart. Er zal een snelheidsbeperking van 30 km per uur gelden. Zeker tijdens de spits houdt u het best rekening met vertraagd verkeer.

Bussen blijven tijdens de werken langs de Gasmeterlaan en de Nieuwevaart rijden. Tijdens bepaalde fases kunnen wel kleine omleidingen ingelegd worden. Het tramverkeer blijft tijdens het grootste deel van de werken ongehinderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here