Inbreker op heterdaad betrapt in Nieuw Gent

politie1In de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart 2014 kon de Gentse politie in de Lostraat in Nieuw Gent een inbreker op heterdaad betrappen.

Toen een bewoner uit de Lostraat op vrijdagochtend 28 maart 2014 om 1.40 uur thuiskwam, zag die een verdachte persoon een onbewoond pand in de straat binnen gaan. De bewoner verwittigde onmiddellijk de Politie Gent. Politie-inspecteurs die zich in de onmiddellijke omgeving van de Lostraat bevonden, gingen meteen ter plaatse en troffen de verdachte in het pand aan.

De verdachte, een 28-jarige man uit Koekelberg, werd overgebracht naar het Algemeen Politiecentrum Gent en verhoord. De inbreker was blijkbaar niet aan zijn proefstuk toe: bij de politie stond hij bekend voor niet minder dan 26 gewone diefstallen en 21 zware diefstallen. De man werd voor de feiten van afgelopen nacht onmiddellijk gedagvaard door het parket van Gent en moet zich op 24 april 2014 verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent.

Preventie

De voordeur van het onbewoonde pand in de Lostraat was enkel ‘winddicht’, dus erg makkelijk te openen. De politie geeft het advies om de sleutel steeds zo ver mogelijk in het slot om te draaien. Om de inbraakveiligheid van uw volledige woning te verhogen, is het trouwens van groot belang dat alle gevelopeningen (ramen, voor- en achterdeur, garagepoorten, koepels, keldergaten, enz.) goed worden beveiligd.

Indien u dit wenst, kan een van onze diefstalpreventieadviseurs bij u thuis op bezoek komen, uw volledige woning controleren en u vertellen wat de verbeterpunten zijn. Zijn bezoek is gratis en houdt geen verplichtingen in: u beslist zelf of u op de suggesties ingaat. Onze adviseurs zijn ook objectief: ze maken geen reclame voor bepaalde firma’s en merken. Bovendien passen ze hun advies aan uw financiële omstandigheden aan. Een inbraakveilige woning hoeft echt niet duur te zijn.

Voor een afspraak met uw diefstalpreventieadviseur, belt u het tel. 09 266 65 90. Dat kan elke werkdag van 8 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.

Op de website www.politiegent.be vindt u in de rubriek preventie > inbraakpreventie meer tips om uw woning beter te beveiligen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here