‘t Klavertje Vier uit Bodegem viert feest!

Klavertje VierbOnder een stralende zon ging omstreeks 14u vrijdagnamiddag 28 maart de slotshow door van een weken durende actie in samenwerking met de afdeling van het Rode kruis Dilbeek. Het uitdagingsspel want zo heet de actie richt zich tot scholen om nieuwe bloeddonoren te vinden, en bestaat uit drie opdrachten die de kinderen tot een goed einde moeten brengen.

Een eerste opdracht bestaat erin om de ganse school rood te kleuren (kleur van het bloed). Deze werd met glans vervuld. Het liedje “bloed geven doet leven” zingen (opdracht 2) bleek ook niet echt een probleem en werd uit volle borst meegezongen.

En toen kwam de derde en beslissende opdracht eraan en tevens de spannendste want de kinderen moesten minstens 80 nieuwe bloeddonoren aanbrengen. Even werd er getwijfeld, zouden ze het gehaald hebben? Erik Baranyanka de BV van dienst hield de kinderen nog even in spanning maar kon uiteindelijk toch melden dat ze ook in de derde opdracht geslaagd waren en geen 80 maar 122 nieuwe bloeddonoren aangebracht hadden.

Een trotse Directrice Geerts Christel mocht uit handen van een al even trotse afdelingsvoorzitter Van den Bosch Paul de mooie kader met de drie harten (symbool voor de drie opdrachten) ontvangen. Daarna gaf de gast BV nog een klein optreden en werd deze geslaagde actie feestelijk afgesloten. Nu kan ’t klavertje Vier zich voortaan dankzij de inzet van kinderen en leerkrachten met trots een driehartenschool noemen!

Klavertje Vier3

Klavertje Vier10

Klavertje Vier8

Klavertje Vier7

Klavertje Vier6

Klavertje Vier5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here