Belgacomgebouw Dendermonde niet efficiënt gebruikt

belgacomgebouwBelgacomgebouw Dendermonde niet efficiënt gebruikt

Het Belgacomgebouw op de Noordlaan 25 in Dendermonde staat al jaren voor een groot gedeelte in onbruik. Vroeger deed het dienst als telefooncentrale van de RTT.

Het is gesitueerd naast het Bedrijvencentrum en Voka, de Arbeidsrechtbank en grenst aan de toegang tot het Administratief Centrum.
Benieuwd naar de huidige invulling van het gebouw ging volkvertegenwoordiger Karel Uyttersprot , N-VA, op onderzoek uit. In haar antwoord laat Belgacom, dat een overheidsbedrijf is, via minister Labille weten dat een gedeelte van het gebouw een aantal jaren terug verkocht werd. Het andere deel is nog in gebruik door Belgacom en omvat elektronische telecomapparatuur, ruimte voor de dienst Costumer Operations, die in de nabijheid hun actieterrein hebben, en burelen voor telewerkende werknemers uit de regio. Gezien de functies verspreid zijn over het gebouw, zal er niet meteen nog ruimte te huur of te koop komen.

Karel Uyttersprot: “het is jammer dat het gebouw niet efficiënter ingezet wordt. Het staat al vele jaren voor het overgrote deel leeg. Bij verdere navraag over de verkoop van een gedeelte van het gebouw, blijven overheid en kadaster hierover niets te weten. Door een betere groepering van de installaties en functies in het gebouw, zou er meer ruimte beschikbaar zijn voor andere doeleinden. Indien men deze vrijgekomen ruimte niet zelf benut, kan men het steeds verhuren of een andere be- stemming geven.”

Tomas Roggeman, gemeenteraadslid N-VA: ”een deel van het gebouw zou verkocht zijn, maar niemand weet ons hierover meer duidelijkheid te kunnen geven en van de verkooptransactie zijn blijkbaar geen sporen te vinden. Een vreemde zaak…”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here