Honderden jongeren debatteren met toppolitici

Honderden jongeren debatteren met toppolitici. KAHO Sint-Lieven organiseert naar aanleiding van de verkiezingen op donderdagnamiddag 27 maart een politiek debat. Deze ideeënwissel wil jongeren op een positieve manier confronteren met politiek. Er nemen een 600-tal jongeren deel aan dit evenement.

Drie panels van politici debatteren over volgende actuele onderwerpen:

• “Wat moet/kan Europa betekenen voor jongeren?”
• “(con)federaal België, quo vadis?”
• “Mobiliteit in Vlaanderen”.

De jongeren stemmen voor en na iedere debatronde live via een votingsysteem.

Een greep uit de aanwezige politici: Christophe D’Haese (NV-A), Alexander De Croo (Open VLD), Ivo Belet (CD&V), Bart Van Malderen (SP.a), Evita Willaert (Groen), Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang), …

Ook leerlingen van enkele secundaire scholen nemen deel aan dit debat: KA Brakel, KTA Halle, SAI Aalst, KA Aalst, DVM Aalst en Sint-Jozef Wetteren.

Verloop van de namiddag:
13.00 uur: voorstelling programma
13.05 uur: uiteenzetting:
• voorstelling van de onderwerpen
• voorstellen van de politici
13.20 uur: vertrek naar de auditoria
13.30 uur: start van de debatten in auditoria: elke ‘ontmoeting’ duurt 30 min.
15.20 uur: slotbeschouwing
15.45 uur: receptie

Nore De Grez, voorzitster van de Aalsterse jeugdraad duidt het belang van jongeren in de politiek.

Kan politiek de studenten nog boeien? “Absoluut wel”, menen de docenten. “Onze studenten hebben behoefte aan duiding over de standpunten van de verschillende partijen. Velen moeten immers voor het eerst naar de stembus en vaak zien zij door de bomen het bos niet meer, zeker gezien de huidige situatie in de nationale en internationale politiek. Tijdens deze discussie kunnen zij hun ideeën toetsen aan die van de aanwezige politici, wat kan helpen als ze straks in het stemhokje staan.”

We willen u graag op dit uniek event in Aalst uitnodigen. Uw aanwezigheid onderstreept voor de jongeren mee het belang van politiek en stimuleert een gezonde weloverwogen keuze in het stemhokje.

politiek debat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here