Carnaval Aalst niet actueel en windschermen op het stationsplein

Bart Van NesteGemeenteraadslid, Bart Van den Neste van Open Vld is niet te spreken over de gang van zaken tijdens de gemeenteraad van 25/03 in Aalst.

Met de heraanleg van de stationsbuurt in Aalst werden de terraszones op het Statieplein hertekend. Elke zaak beschikt permanent over een terrasruimte van 4 meter diep over de hele lengte van de gevel. Er werd in samenspraak met de uitbaters geopteerd voor uniforme parasols en windschermen. Een constructie die ook dienst kan doen als winterterras.

Om dit snel te kunnen realiseren en de investering haalbaar te maken voor de uitbaters werd beslist om voor het hele Statieplein door middel van prefinanciering over te gaan tot een groepsaankoop van windschermen en parasols. De dienst Economie staat in voor de prefinanciering (aankoop). De parasols en windschermen blijven eigendom van de stad.

“Als Open VLD zijn wij uiteraard voorstander van een uniform terrassenbeleid, maar nu is het voorlopig koffiedik kijken. Dit is opnieuw een enorme gemiste kans om de uniformiteit wat betreft terrassenbeleid in een adem door te trekken o.a. Grote Markt, Hopmarkt enz…. Als klap op de vuurpijl laat de meerderheid ons een huurovereenkomst goedkeuren zonder dat de kandidaat-huurders op de hoogte zijn van de huurprijzen die de horeca zal moeten betalen voor het gebruik van de windschermen en parasols, begrijpen wie begrijpen kan…” zegt Van den Neste

Dat de Horeca een sector is die het zeer moeilijk heeft is geen geheim, deze sector heeft dus vandaag vooral nood aan duidelijkheid. Ook stelde Van den Neste in het verleden voor om de terras-taks af te schaffen, maar ook daar had deze meerderheid toen geen oren naar.

Ook tijdens deze gemeenteraad was er geen vragenuurtje, nochtans had Bart Van den Neste nog enkele vragen willen stellen over Aalst carnaval 2014. De praalwagens moesten over de Leopoldlaan, waar ze door de politiediensten genoodzaakt werden te stoppen omdat het aan de Tupperware-site al vol stond. Gevolg: de ring langs rechteroever stond volledig vast, voertuigen moesten zich op een onverantwoorde manier een weg banen langs de praalwagens.

– Praalwagens werden uiteindelijk omgeleid langs de Bredestraat, Lion d’or weg en Victor Bocquéstraat. Wat eigenlijk betekent dat ze buiten het verzekerde traject vielen.

“Met de miljoenenclaim aan het adres van GMG in het achterhoofd stel ik mij de vraag of de verzekering nog zou tussenkomen bij de verplichte afwijking van het traject. De meerderheid wimpelden deze vragen af wegens niet meer actueel en dat terwijl het de eerste gemeenteraad na carnaval is… Wanneer is het dan wel actueel, vraagt Bart Van den Neste zich af.

1 REACTIE

  1. Ik vind dit zeer terechte opmerkingen van Mr Van Den Neste. Deze worden altijd afgewimpeld, en deze zijn nochtans vragen die bij veel mensen blijven hangen. De stad wil nooit konkreet antwoord geven. Ik betreur dit ten zeerste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here