Burgemeester Aalst verklaart de oorlog tegen drugs

Burgemeester Aalst Christoph DHaese 2013 Burgemeester Aalst Christoph D'Haese kl3Burgemeester Christoph D’Haese (N-VA)gaat door met zijn strijd tegen drugs. Afgelopen nacht werden door de lokale politie Aalst twee horecazaken gecontroleerd. De resultaten bevestigen dat er een drugsprobleem is. D’Haese wil daar komaf mee maken. “Ik was verbaasd dat op facebook werd gezegd dat er geen klanten betrapt werden. Drugs is wel degelijk een kwaad in deze stad, wij willen daar resoluut komaf mee maken”, aldus de burgemeester.

Er werd gecontroleerd op het vlak van drugsbezit en drugshandel. In herberg Déjà Vu aan het Statieplein 13 Aalst werden 5 klanten betrapt met drugs op zak. In totaal werden 40 personen gecontroleerd. Er werd bij de klanten wiet, speed, hasj, heroïne, cocaïne en THC gevonden. Drie personen werden aangeduid door de drugshond maar waren negatief bij het fouilleren.

De actieve drugshond reageerde op kleine stukjes die op de grond, voor en op de toog lagen. Op de toog lag een pijpje met wit poeder waarop de hond reageerde. Op de toog stond een glas vol wit poeder. Het is nog niet duidelijk over welke stoffen het gaat. De uitbaatster legde een negatieve test af. De barman was positief op THC.

Er werd ook gecontroleerd in Palace Club aan de Bert van Hoorickstraat. Er waren vijftien personen aanwezig, 1 persoon was positief op het bezit van wiet. De controle op de uitbater was negatief. Zowel de controle in de zaak als in de privé waren negatief.

12 REACTIES

  1. De timing van een aantal acties toont aan dat je de sperperiode voor de verkiezingen kan manipuleren door instructies te geven aan de politie die de campagne van één partij dienen. Daar is maar één woord voor: machtsmisbruik.

  2. Als je niets doet dan kan je niets veranderen ook hé, er worden mensen opgepakt en dit door alles wat politie en politiek samen doen, geef hen de kans om deze dingen verder te zetten en dit om onze kinderen te kunnen laten opgroeien in veilige straten en hun in veilige etablissementen te laten uitgaan, dit kan alleen maar bereikt worden door kontrole!

  3. Gaat men dan binnenkort ook de rusthuizen controleren. Want het misbruik gebeurt daar werkelijk op grote schaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here