Rik Torfs en Aartsbisschop Léonard spreken over euthanasie

mgr_am_leonardRector Rik Torfs en Aartsbisschop Léonard spreken over euthanasie

GENT – Op woensdag 2 april 2014 om 14 uur tijdens de boekvoorstelling: ‘De doos van Pandora, reflectie over euthanasie vanuit christelijk perspectief’ van Br. René Stockman zullen zowel Rector Rik Torfs als Mgr. André Léonard het woord nemen rond dit thema.

De voorbije maanden nam Br. René Stockman, Generale Overste van de Broeders van Liefde, op verschillende wijzen een standpunt in tegen uitbreiding van de euthanasiewetgeving. Inmiddels heeft het parlement de wet goedgekeurd. Met dit boek wordt het thema in een bredere context van antropologie en theologie geplaatst. Broeder Stockman stelt dat reeds met de legalisatie van abortus de doos van Pandora openging.

Rector Rik Torfs (KU Leuven) en Mgr. Léonard zullen tijdens de boekvoorstelling hun eigen kijk geven op het thema.

Op woensdag 2 april 2014 om 14 u vindt de boekvoorstelling plaats in het Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43, Gent. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven via publications@fracarita.org of tel. 09/241.19.16 is gewenst.

René Stockman, De doos van Pandora. Reflecties over euthanasie vanuit christelijk perspectief, Halewijn, Antwerpen, 2014,
130 blz., 16,95 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here