Beter 5 miljard in de hand dan 5 miljard in de lucht

kraamBeter 5 miljard in de hand dan 5 miljard in de lucht

Geen nieuwe gevechtsvliegtuigen of kernbommen. Wel een huis, een job en een pensioen. De keuze van de 14 jongeren op de West-Vlaamse sp.a lijsten is duidelijk: de 5 miljard die sommigen willen investeren in nutteloze gevechtsvliegtuigen gebruiken wij om sociale welvaart te creëren.
“Om deze boodschap kracht bij te zetten, voeren we in heel West-Vlaanderen actie. In ons schietkraam en met ons computerspel kan iedereen zelf de keuze maken tussen straaljagers of sociale welvaart”, zeggen de jongeren van Generatie’14.

Met een heus schietkraam, gewapend met de nodige informatie, en een levensgrote straaljager trekken de jongeren de komende weken doorheen West-Vlaanderen.

“We laten iedereen straaljagers uit de lucht halen in volle kermissfeer. En tegelijkertijd laten we iedereen in alle ernst geld investeren in extra sociale woningen, bijkomende plaatsen in de gehandicaptenzorg of extra kinderbijslag”, zegt Tine Soens. “Ondertussen kan iedereen op www.generatie14.be ons straaljagerspel spelen: iedere neergehaalde straaljager is een nieuwe investering in sociale welvaart“.

“We staan de volgende jaren voor een aantal fundamentele keuzes. De middelen zijn schaars, we moeten heel goed nadenken hoe we ze het best gebruiken. Voor ons is het duidelijk. Wij maken niet dezelfde keuzes als rechts, om 5 miljard te besteden aan nieuwe gevechtsvliegtuigen. Wij kiezen er voluit voor om dit geld te investeren in sociale welvaart. In gezondheidszorg, (sociale) woningen, kinderopvang, jobs, pensioenen”, zegt Tine Soens. “Defensie is een noodzakelijk onderdeel van het beleid van een land. Maar het is onbegrijpelijk dat rechts niet opteert voor een onmiddellijke integratie in een sterke en daadkrachtige Europese defensie. Een Europese defensie waarin ieder land bijdraagt naar vermogen. Waarin we als unie samen het nodige materieel aankopen in plaats van elkaar de loef te willen afsteken en zo de prijzen op te drijven”.

Een straaljager (mét kapsel) neerhalen kunt u niet iedere dag doen.

Locaties:

Oostende: 26 maart, 14u, Wapenplein
Kortrijk: 29 maart, 14u, Veemarkt, ingang K
Harelbeke: 3 april, 10u, Marktplein
Roeselare: 5 april, 14u, Grote Markt
Brugge: 12 april, 14u, ‘t Zand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here